На Львівщині урочисто зустріли бійців 24-ї бригади

11:15 1 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Тисячі яворівчан зустріли у вівторок, 1 жовтня, з пошаною військовослужбовців 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, які повернулись із зони бойових дій.

Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «Більше півтори тисячі бійців оберігали спокій українців понад сім місяців, зазнавши при цьому 10 бойових втрат. Військові пройшли урочистою ходою від місця постійної дислокації бригади до площі Ринок у Яворові».
«Армійці несли портрети побратимів, які загинули на сході за час війни, пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання. На центральній площі Яворова відбулася урочиста частина, участь у якій взяв голова Львівської ОДА Маркіян Мальський», – поінформували також в облдержадміністрації.

Маркіян Мальський зазначив: «Дозвольте привітати вас всіх з сьогоднішнім днем. Днем, коли до нас повернулися наші хлопці. Але 131 Герой не повернувся і ніколи не повернеться. Немає слів, якими можна описати ту скорботу і втрату, яку понесла Україна. Ми щиро вдячні вам усім за те, що ви бороните наші кордони і забезпечуєте нам те мирне небо та насолоду того сонця, яке сьогодні нас вітає . А ви, діточки, знайте своїх Героїв. Слава Україні!».

«Очільник Львівщини вручив військовослужбовцям грамоти облдержадміністрації та подяки голови облдержадміністрації. Бригада перебувала в районі виконання завдань із лютого по середину вересня,виконуючи бойові завдання у районі населених пунктів Мар'їнка, Новомихайлівка, Славне, Тарамчук та Красногорівка», – розповіли також в облдержадміністрації.

«За цей час звільнено фактично усю територію Мар'їнки, а також декілька вулиць, які ведуть до населеного пункту Трудівське, що покращило становище української армії і убезпечило місцевих жителів. Після ротації, військовослужбовці матимуть кілька тижнів відпустки та реабілітації, після чого повернуться до виконання службових обов'язків у місці постійної дислокації», – повідомили також в облдержадміністрації.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів