На Львівщині роздали міліціонерам спеціальні посібники про порушення виборчого законодавства

14:30 21 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Начальник обласного управління МВС Дмитро Загарія запевнив у середу: «Правоохоронці Львівщини готові забезпечити громадський порядок та дотримання виборчого законодавства під час виборів».

Очільник міліції Львівщини запевнив також сьогодні, 21 жовтня, на нараді-інструктажі:

«Міліція жодним чином не втручається у будь-які виборчі процеси. Наші завдання –охорона громадського порядку під час виборів, збереження виборчої документації та швидке реагування на всі повідомлення пропорушення виборчого законодавства.

Усі служби мають свої завдання, усіпрацівники знають що повинні робити, досвід роботи під час виборів єпрактично в усіх працівників міліції. Правоохоронці діють згідно плану заходів, розроблених оперативним штабом, який передбачає взаємодію з головами тервиборчкомів щодозбереження виборчої документації, охорони громадського порядку тадотримання вимог законодавства під час виборчого процесу.

Своєю чергою, заступник начальника Львівського обласного управління МВС і начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Сергій Маруняк розповів: «Ми роздали працівникам міліції спеціальні посібники, у яких чітко вказано усі можливі правопорушення, що стосуються виборчого законодавства, а також змодельовані різноманітні ситуації, що можуть виникнути під час виборів та при підрахунку голосів. Також усі працівники міліції знають свої функціональні обов’язки та як діяти при виявленні правопорушення». 

У день виборів, зранку, правоохоронці перевірять усі виборчі дільниці на предмет виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Під часголосування та до завершення роботи виборчих комісій поблизу дільницьпрацюватимуть мінімум по двоє правоохоронців.

Заступник начальника Львівського обласного управління МВС і начальник кримінальної міліції, полковник міліції РусланДомніцак, запевнив: «Особливу увагу працівники міліції приділятимуть попередженню тареагуванню на кримінальні правопорушення. Створені слідчо-оперативнігрупи, котрі негайно виїжджатимуть на всі такі повідомлення. Для нас головне – це безпека людей, котрі прийдуть на виборчі дільниці, щоб здійснити волевиявлення».

Про це поінформувалисьогодні, 21 жовтня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів