На Львівщині прикордонники і військові проходять вишкіл за стандартами НАТО(відео)

20:23 13 листопада 2020 р.

Фото до новини

Спільні навчання підрозділу Державної прикордонної служби України та 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Збройних Сил України розпочались на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.


Про це інформує Держприкордонслужба.

За повідомленням, участь у  цих навчаннях є черговим кроком системної роботи Департаменту персоналу адміністрації Держприкордонслужби України з нарощування спроможностей у підготовці особового складу. Крім особового складу ПКШР ШКВАЛ, до тренувань за стандартами НАТО залучають також офіцерів  регіональних управлінь Держприкордонслужби, прикордонних загонів, а також професорсько-викладацький склад Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького.

До 26 грудня учасники навчань пройдуть складний курс підготовки за стандартами НАТО, починаючи від індивідуальної підготовки, закінчуючи комплексним тренуванням в складі батальйону та бригади.

Заходи об'єднаної підготовки дають можливість здійснювати підготовку складових сил безпеки і оборони за єдиним замислом і планом до виконання завдань із захисту держави.

Проведення таких навчань дозволяє Державній прикордонній службі України набувати визначених спроможностей спільно зі Збройними Силами України та в подальшому якісно організовувати взаємодію й бути взаємосумісними у ході проведення операцій та спеціальних дій.

 «Об’єднана багатонаціональна тренувальна група – Україна» ( Joint Multinational Training Group – Ukraine) – це один з елементів практичної допомоги Україні від країн-партнерів, які є членами Північноатлантичного альянсу. Діяльність групи полягає в підготовці підрозділів сил безпеки та оборони України відповідно до стандартів та принципів НАТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів