На Львівщині прихистили понад дві тисячі кримчан і жителів південного сходу України

20:45 23 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: EPA

Як повідомила в п’ятницю заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Яковець, 624 із них – неповнолітні.

Прес-служба адміністрації облдержадміністрації повідомляє сьогодні, 23 травня, що на Львівщині тимчасово розміщено понад дві тисячі громадян з АР Крим та південно-східних областей України, з яких 624 – неповнолітні. Всі вони поселені як у Львові, так і в районах області, натомість майже 300 громадян залишили територію області (повернулись назад, виїхали за кордон, переселились в інші області).

Про це 23 травня під час наради щодо розміщення переселенців із східних областей України повідомила повідомила в п’ятницю заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Яковець, яка також розповіла, що тимчасовий прихисток громадянам з Криму до середини квітня цього року надавала міська громадська організація «Громадський сектор», з якою Департамент соціального захисту населення ОДА налагодив співпрацю, однак станом на сьогодні дана організація припинила роботу з розміщення людей у мЛьвові, і цим питанням займається тільки департамент соціального захисту населення ОДА.

«Для забезпечення координації роботи з вирішення проблемних питань сімей, тимчасово переселених з АР Крим та південно-східних областей України створено регіональний штаб, який щоденно проводить моніторинг якісного та кількісного складу прибулих громадян та проблем соціально-побутового і правового характеру», – понформувала також Оксана Яковець, яка ще й нагадала, що у Львівській ОДА працює «гаряча лінія» (050-887-03-47), на яку вже звернулися понад 2 300 громадян, які бажають виїхати на тимчасове помешкання у Львівську область і майже 500 сімей, котрі готові надати житло.

«Всі телефонні дзвінки, які нам надходять, фіксуються в цілодобовому режимі та передаються для опрацювання в департамент соцзахисту населення облдержадміністрації», – зазначила О. Яковець. Підсумовуючи нараду, Володимир Харчук доручив Львівській міській раді активізувати роботу щодо поселення кримчан саме у Львові та допомогти у розв’язанні їх соціально-побутових проблем.

«Люди, які приїхали з окупованих територій, не мають права залишитися без нашої допомоги. І ми маємо зробити все можливе, аби вони почувалися в нашому регіоні якомога комфортніше», – наголосив заступник голови Львівської ОДА. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів