На Львівщині позбулися 340 одиниць зброї й спецзасобів

12:00 4 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: npu.gov.ua

Жителі Львівської області здали правоохоронцям у жовтні 508 одиниць боєприпасів.

У Головному управлінні поліції у Львівській області повідомили в понеділок, 4 листопада: «Правоохоронці проводили в жовтні місячник добровільної здачі зброї, під час якого кожен громадянин міг здати в органи внутрішніх справ зброю, вибухівку, боєприпаси та спецзасоби, які зберігались без належних дозволів, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності».

Зокрема, під час місячника правоохоронцям принесли 21 одиницю мисливської нарізної зброї, 189 – мисливської гладкоствольної , 38 – холодної, 40 – іншої, а також 508 одиниць боєприпасів, у тому числі до зброї армійських зразків – 188 одиниць, а до мисливської гладкоствольної зброї – 320.

Окрім того, здали 55 одиниць спеціальних засобів. Зокрема – 40 газових пістолетів і револьверів та 15 пристроїв травматичної дії й 1,3 кілограма вибухових речовин. Правоохоронцям скерували всю зброю та боєприпаси на експертне дослідження в Львівський науковий експертно-криміналістичний центр МВС України.

«Стаття 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) передбачає відповідальність за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, а також за виготовлення чи ремонт кинджалів, фінських ножів. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушникам, – до семи років позбавлення волі», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Разом з тим, відповідно до частини 3 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, передбачене звільнення від кримінальної відповідальності особи, яка вчинила злочин, передбачений частинами 1 та 2 цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Здати правоохоронцям зброю, що зберігається без належних дозволів – це єдине правильне рішення. Наприклад – комусь у спадок дісталась мисливська рушниця, у когось родичі виїхали за кордон на постійне проживання, залишивши зареєстровану зброю в Україні – це все треба здати і таким чином уникнути кримінальної відповідальності. А після відповідних перевірок таку зброю можна зареєструвати на себе і в подальшому користуватись нею на законних підставах. Цього разу ми розглядаємо таку можливість для власників 194 одиниць зданої зброї та спецзасобів», – повідомив начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Головного управління поліції у Львівській області Віктор Катерина.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів