На Львівщині натрапили на артснаряди й міни

11:10 24 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

У Головному управлінні ДСНС України у Львівській області нагадали, що боєприпаси часів Другої світової війни вкрай небезпечні.

У Головному управлінні ДСНС України у Львівській області розповіли в середу: «23 квітня о 10:01 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що під час проведення земляних робіт в полі на відстані 100 метрів до житлових будинків на вулиці Підгородній у Бродах виявили предмет, ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Цього ж дня о 11:19 до рятувальників надійшло повідомлення, що під час проведення земляних робіт в полі, на відстані 1500 метрів до житлових будинків у селі Смереківка в Перемишлянському районі виявили предмет, ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

«23 квітня о 11:29 надійшло повідомлення, що під час проведення земляних робіт в полі, на відстані 1000 м до житлових будинків в селі Гаї-Дітковецькі в Бродівському районі виявили предмет, ззовні схожий на противотанкову міну часів Другої світової війни. Ще одне повідомлення надійшло о 14:40, що під час проведення земляних робіт в полі на відстані 2000 метрів до житлових будинків у селі Шишківці в Бродівському районі виявили предмет, ззовні схожий на мінометну міну часів Другої світової війни», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Про факти виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи. Подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення», – розповіли також в обласному управлінні ДСНС.

«Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому, в таких випадках необхідно бути вкрай обережними, в жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче, не намагатися його вилучити та перенести. Про знахідку необхідно терміново повідомити місцеві органи влади або Службу порятунку за номером «101», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів