На Харкіщині окупанти масово викрадають сільськогосподарську продукцію

20:39 27 травня 2022 р.

Фото до новини

У четвер із окупованої Борової Харківської області росіяни вивезли щонайменше 15 КАМАЗів соняшникового насіння в бік окупованих районів Луганщини.

Про це повідомила Борівська селищна рада, пише  Dailylviv.com

Селищна рада також повідомляє, що у Боровій окупанти почали видавати надруковані на принтері документи типу свідоцтв про народження та смерть, посвідчення тощо, де значиться, що Борова належить до Куп’янського району Бєлгородської області РФ. Водночас у самому окупованому Куп’янську ходять бланки із записом: "м. Куп’янськ, Луганська область, РФ". Селищна рада наголосила, що ці "документи" не мають жодної правової сили.

Разом з тим, підприємцям та фермерам на окупованих територіях Борівської громади окупанти ставлять за умову 50% прибутку/урожаю віддавати окупаційній владі. Тим, хто не погоджується, погрожують відібрати бізнес/землі/майно та передати іншим, зручним "власникам".

Жителі окупованої громади продовжують виживати у складних умовах без мобільного зв’язку та інтернету. В деяких селах досі немає електрики. Продукти, які завозяться у магазини з РФ та ОРЛО, здебільшого низької якості. В аптеках спостерігається дефіцит ліків. Великою проблемою залишається відсутність можливості перевести гроші в готівку.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів