МВС почало шукати паліїв у Зоні відчуження аж через 18 днів від початку пожеж

17:00 20 квітня 2020 р.

Фото до новини

Національна гвардія України проводить антидиверсійну операцію в Чорнобильській зоні відчуження у зв'язку з пожежами.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй Facebook- сторінці у понеділок, 20 квітня.

"Учора під час вечірнього моніторингового обльоту в Чорнобильській зоні виявили ось такі чотири "феномени" на площі майже 100 м (див. фото). Добре, що поруч були сили і вдалося швидко загасити", - написав Аваков. Допис міністра ілюстровано фотографіями, на яких видно вогонь довколо дерева і дим.

Міністр МВС заявив про провокації та закликав громадян, які можуть надати інформацію про пожежі та підозрюваних паліїв, дзвонити до поліції. "Лісова, особливо хвойна підстилка, легко вразлива для пожежі. Висохли торфовища, і це - особлива проблема. І все це, звісно, можливість для негідників і провокаторів. Хтось хоче зіпсувати життя в країні, хтось - сховати вогнем свої брудні справи", - написав міністр. 

Нагадаємо, пожежі у Зоні відчуження розпочалися з 4 квітня. 

"Щоденний Львів" повідомляв, що у повітрі над Києвом було забагато формальдегіду, діоксиду сірки та азоту, а Україна - "чемпіон" Європи за рівнем забруднення повітря. Науковці з Інституту ядерної та радіаційної безпеки Франції (IRSN) здійснили ряд власних досліджень потенційного радіаційного впливу пожежі Зоні відчуження у глобальних просторових масштабах та опублікували на офіційному сайті звіт, ознайомитися з яким можна за посиланням. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів