Московські попи побили в церкві військового, який прийшов з фронту (відео, доповнено)

12:20 2 квітня 2023 р.

Фото до новини

Він пішов в московський храм, щоб поставити запитання: «Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?»

Про це повідомив депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик, пише Dailylviv.com.

За його словами, на відео - військовий Артур Ананьєв, який з початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт в складі 19 стрілецького батальйону. Він отримав контузію та черепно-мозкову травму. 

"Коли вся країна спостерігає за ситуацією в Лаврі, він САМ (ЩЛ. - Ананьєв) пішов в московський храм, щоб поставити запитання: «Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?»

Що було далі - видно на відео….

А тепер увага! Приїхали мусора (правоохоронцями важко назвати) і його затримали за ст. 173.

Мені гидко, що в моєму рідному місті мусора дахують МосПархат, коли по всій країні правоохоронці відкривають справи за держзрадою московських попів. Обличчя парафіянин теж показане, всі спостерігали, як мордували військового, який захищав Україну та ризикував своїм життям,"- написав Бурлик. 

Речниця управління патрульної поліції Вікторія Тимощук повідомила, що 2 квітня о 10:20 в Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ на вулиці Володимирська, 113 в обласному центрі під час богослужіння громадянин 1997 року народження розпочав конфлікт зі священником.

“Чоловік під час проведення молитовної літургії, скинув зі столу на підлогу книгу “Євангелія”, вчинив словесний конфлікт відносно священника, який читав молитовну літургію. Свідки цієї події викликали працівників поліції. Наразі вирішується питання про притягнення громадянина, до адміністративної відповідальності за ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство)”, – сказала поліціянтка.

Цю інформацію виданню ХМ-ІНСАЙД підтвердили й свідки події, зазначивши, що під час богослужіння чоловік у військовій формі почав провокувати священника, викрикувати, розмахувати руками. На відео його одразу почала знімати жінка зі словами “Що ж ви Бога не боїтесь, що ж ви б’єте військового”.

Згодом у ГУ Нацполіції у Хмельницькій області повідомили, що за фактом побиття військового розпочато розслідування.

“За фактом побиття військовослужбовця, зафіксованим на відео, яке сьогодні облетіло інтернет, в ГУНП відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб – ред.)”, – інформувала речниця поліції Інна Глега.

Архімандрит Лаври Авраамій перейшов з УПЦ МП до ПЦУ

ПЦ виселяють з усіх приміщень Києво-Печерської Лаври: коли останній день

УПЦ МП закрили доступ до печер та мощів Києво-Печерської лаври

Лебедина пісня: Паша-мерседес з УПЦ МП доїде до суду за русскій мір

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів