Міський голова Львова планує розпочати рекультивацію звалища цього року

15:48 24 травня 2017 р.

Андрій Садовий розповів про результати зустрічі в Малехові.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 24 травня: «Вчора в Малехові відбулась зустріч з депутатами, членами виконавчого комітету Малехівської сільської ради та мешканцями. Представники компанії «Egis» запрезентували попередні напрацювання щодо комплексного вирішення проблеми ТПВ. Як розповів сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, французи для будівництва нового сміттєпереробного комплексу пропонують ділянку на території ТЕЦ-2. Також вони напрацювали проект першочергових протиаварійних робіт на полігоні в селі Великі Грибовичі. Одразу після отримання дозволів, там будуть розпочаті роботи».

Дослівно ж Андрій Садовий розповів: «Це була одна з дуже конструктивних зустрічей, яка відбулась у Малехові. Були лідери громадських думок, депутати, сільський голова. Було багато запитань. Насправді французи спільно з керівниками департаментів мали дуже живу і дискусійну зустріч, яка дала свій позитив, бо люди підтримують усі процеси по рекультивації. Був запропонований зовсім інший підхід від того, про який ми знали раніше».

Міський голова також запевнив: «Французи беруть досвід, який вони отримали при проектній частині рекультивації полігону в Марселі. Це один з найбільших полігонів в Європі, який французи проектували під рекультивацію, де можна сьогодні поїхати і подивитись, як там завершена робота. Думаю, що така поїздка буде організована для лідерів громадських думок, щоб вони побачили, наскільки це серйозно».

Андрій Садовий також зазначив: «Ця робота буде тривати у часі довго, бо важлива є якість виконання робіт. Я оптиміст, що ми цього року розпочнемо процеси по рекультивації. Зараз пакет документів, який французи розробили, це першочергові заходи, знаходиться в інституті «Гірхімпром», вони адаптують його до українського законодавства і в червні вже мають передати його на експертизу в державні органи влади. Після цього дозвіл на початок робіт і приступаємо до роботи».

Андрій Садовий також пояснив: «Коли ми це питання піднімали кілька місяців тому, ні ДСНС, ніхто в країні не знав, як це робити. Ніхто не хотів брати відповідальність. Французи запропонували нормальний варіант, який усіх влаштовує. Це, в першу чергу, в інтересах громади. Порозуміння з громадою щодо рекультивації є і це дуже важливо.

Міський голова також запевнив: «Безперечно, вони фіналізували вже оптимальне місце, щоб будувати завод з глибинної переробки відходів. Це наша міська територія ТЕЦ-2. Спалення газу, яке зараз там відбувається, в принципі не є таке корисне, як те, що має бути там зроблене. Це нові робочі місця, це повна чистота, повна стерильність. Ми також покажемо мешканцям навколишніх територій, як це робиться в інших країнах світу, приклад яких ми беремо в роботу.

Міський голова також зазначив: «У цьому році плануємо розпочати роботи. Думаю, покажемо приклад для всіх інших міст в нашій країні – правильного поводження з ТПВ. У нас біда змушує робити все дуже і дуже правильно. Ми знаходимось під дуже великим тиском».

Андрій Садовий також розповів: !Ми говоримо про об’єм відходів, який продукує Львів і також резервні можливості. Якщо будуть виникати проблеми у навколишніх містечках, ми повинні протягнути руку допомоги, бо такий принцип партнерства та солідарності, який є у всіх цивілізованих країнах світу. Ви знаєте, під яким тиском сьогодні знаходяться органи місцевого самоврядування, які хотіли допомогти місту Львову в інших регіонах, їм відмовляли».

Міський голова також запевнив: Ми зараз завершуємо отримувати листи від міських рад, обласних рад, обласних адміністрацій щодо ініціативи, яка була на сесії міської ради про допомогу місту Львову. Всі листи як під копірку. Чіткий сценарій, всі під копірку відповідають. Приватно, коли я спілкуюсь з мерами, вони говорять, що є команда нам не допомагати. Це соромно, але це період, який треба просто пережити».

Про це повідомили сьогодні, 24 травня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів