Мешканці Зубри перекрили дорогу загального призначення, яку приватизувала фірма Дубневичів (відео)

20:42 22 липня 2021 р.

Фото до новини

Вони протестують проти самовільного встановлення АПП "Львівське" на дорозі залізобетонних блоків і використання її для стоянки великогабритного транспорту. Реакції патрульної поліції Львівської області на ці порушення дорожнього руху в Зубрі досі немає.


Відео: Щоденний Львів

Мешканці села Зубра, що біля Львова, вже тривалий час не можуть користуватися дорогою загального призначення, якою раніше діставалися до району Сихова в обласному центрі, тому що проїжджу частину цього шляху перегородили залізобетонними блоками, а на них у центрі поставили контрольно-перепускний пункт і знак "Тупик". Про це повідомляє Dailylviv.

Так, за їхніми словами, фірма Дубневичів установила приватний контроль над дорогою загального призначення. 

Поруч з тупиком розташований офіс АПП "Львівське", яке належить родині Дубневичів. Його АПП здає в оренду Західному міжрегіональному управлінню Укртрансбезпеки.

Як розповідають мешканці Зубри, коли тут з'явився орендар ситуація ще більше ускладнилася. Бо до нього і вдень, і вночі прямують TIRи.

Багатотонні вантажівки окупували дорогу загального призначення і перетворили її на імпровізовану стоянку, кінцево заблокувавши рух на дорозі для приватного автотранспорту.

Реакції патрульної поліції Львівської області на ці порушення дорожнього руху у Зубрі досі немає, хоча, за словами мешканців, вони неодноразово скаржилися не самоуправство фірми Дубневичів.

Тож терпець мешканців увірвався, і вони тепер зупинили фури, для яких тут була забезпечена "зелена дорога" і місце тривалого паркування.

За словами водіїв, паркування на дорозі загального призначення дозволяє їм економити кошти. Бо година стоянки на території Уктрансбезпеки коштує 100 гривень.

Зауважимо, що управління Укртрансбезпеки займається наданням дозволів у трьох областях - Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській - на нерегулярні перевезення вантажів і пасажирів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні.

Нагадаємо, власниками АПП "Львівське", за даними Youcontrol, є сини братів Дубневичів - Павло і Юрій. Донедавна підприємство належало їхнім батькам. Старший брат Богдан зараз очолює Солонківську ОТГ, а молодший - Ярослав є народним депутатом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів