Мерія звернулася в прокуратуру щодо крадіжки комунального майна на вул. Сянській,4

23:19 6 серпня 2021 р.

Фото до новини

Львівська міська рада звернулася у Львівську обласну прокуратуру про вчинення кримінального злочину – підробку документів на право власності на об’єкт нерухомого майна на вул. Сянській, 4. Водночас, мерія готує позовну заяву про скасування державної реєстрації права власності.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Львівська міська рада виявила підробку документів на право власності на один з об’єктів комунального майна.

Йдеться про об’єкт на вул. Сянській, 4. Право власності на цей об’єкт було оформлено на підставі підробленого розпорядження Шевченківської районної адміністрації.

Відповідно, мерія звернулася із заявою в прокуратуру про вчинення кримінального злочину і готує позовну заяву про скасування державної реєстрації права власності», - пояснили в юридичному департаменті Львівської міської ради.

Як писав у травні 2019 року сайт032, у Львові розпочалося будівництво бізнес-центру на вулиці Сянській, 4: забудовник має усі необхідні дозволи від міста та ДАБК.

Але мешканці сусідніх будинків та єврейська громада Львова категорично проти спорудження нового будинку у цьому місці, адже на початку ХХ століття тут була синагога Хасидим Шул.

"Авторами документації є фахівці, яких вивчила Україна, але не вчила порушенню памяткоохоронного законодавства. Українські громадяни, які проживають біля історичної споруди по вул. Сянська, 4 оголосили протести і негайно звернуться в суд з проханням не тільки зупинити свавілля на Спільній Памяті і історико-культурному надбанню народу України, але й з вимогою відновити історичне тяжко поруйноване середовище Львова", - повідомив директор «Єврейського відродження» і Центру дослідження юдаїки, Мейлах Шейхет.

За його словами, Управління охорони історичного середовища Львівської міськради грубо порушує пам'яткоохоронне законодавство України щодо єврейської культурної спадщини Львова.

Як вдалося з'ясувати кореспонденту сайту 032.ua, дозвільні документи на будівництво були видані ще 2016 року. У лютому 2016 року відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради, де розглянули це питання. Замовником розроблення відповідної містобудівної документації представився громадянин Труш Роман Іванович, автором проекту - приватний архітектор ФОП Швець Данило Володимирович.

Під час засідання, архітектор Швець розповів, що на вул. Сянській, 4 пропонують збудувати офісний будинок на 4 поверхи з додатковим мансардним поверхом, на 0,5 метрів вищий за суміжну будівлю. Висота споруди - 16,5 метрів, усередині має бути лобі-бар на 1 поверсі, офісні приміщення на 2 - 4 поверхах, на мансардному поверсі - кафе з терасою. Історико-містобудівне обґрунтування розроблене фірмою «Ярко і Ко».

Згідно з відкритими даними, оприлюдненими на сайтах Clarity Project та Ring, будувати бізнес-центр на Сянській буде ПП "Капіталпромбуд". Ця компанія зареєстрована у Львові 2009 року, засновником є Володимир Давид, а керівником - Андрій Давид. Підприємство має різну спеціалізацію, основна - оптова торгівля деревиною і будматеріалами, серед іншого згадуються і послуги з будівництва нерухомості.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів