Майже 400 ракет різних типів і ударних БпЛА скерувала РФ в Україну за два тижні червня

06:11 16 червня 2023 р.

Фото до новини

Сили протиповітряної оборони знищили 74% крилатих ракет і майже 60% ударних БпЛА.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу представників Сил безпеки та оборони України щодо оперативної інформації на фронті російсько-української війни та безпекової ситуації в Україні, пише е Dailylviv.com.

Основні тези з виступу бригадного генерала Олексія Громова на брифінгу:

Наразі агресор зосередився на цілях, пов’язаних з логістикою, промисловими об’єктами, а також на нафто- та газозабезпеченням.

Крім того, супротивник збільшує кількість тактичних груп ракетних військ у прикордонних з Україною районах. За наявними даними, в Брянську область переміщено дивізіон берегового ракетного комплексу "Бал". У зв’язку з цим зростає загроза завдання противником ударів ракетами типу Х-35, дальність стрільби якої дозволяє уражати об’єкти на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

 Застосування противником тактичної авіації на лінії бойового зіткнення є малоефективним внаслідок ешелонованої системи ППО наших військ та небажання російських пілотів ризикувати життям для виконання поставлених завдань. Водночас противник продовжує тероризувати прикордонні населені пункти Чернігівської та Сумської областей, скидаючи керовані авіаційні бомби на об’єкти цивільної інфраструктури та помешкання мирних громадян України.

Зважаючи на безперервні ракетні удари, наші сили протиповітряної оборони стають тільки міцнішими, у тому числі завдяки постачанню сучасного озброєння та військової техніки, що надаються партнерами. У червні "поставлені на крило" винищувачі МіГ-29, отримані в рамках міжнародної технічної допомоги від Польщі та Словаччини.

За два тижні червня противник застосував понад 140 ракет різних типів та понад 250 ударних БпЛА. З початку червня силами протиповітряної оборони було знищено 74% від застосованих противником крилатих ракет та майже 60% застосованих ударних БпЛА. Також підрозділи ППО знищили 300-й вертоліт противника - ударний багатоцільовий Ка-52 "Алігатор". Таким чином, кількість знищених в Україні вертольотів приблизно у п’ять разів більша, ніж за дві загарбницькі війни в Ічкерії, де втрати російських терористів склали близько 60 бойових і транспортних вертольотів.

Суттєву шкоду роботі протиповітряної оборони додають несумлінні громадяни, інтернет-видання, телеграм-канали тощо, які прямо або опосередковано розкривають роботу наших захисників, оскільки після заяв деяких інтернет-видань, в тому числі щодо збиття ракети "Кинджал", ворог шукає стартові позиції нових зенітних ракетних комплексів з метою ударів по них.

Генштаб ЗСУ назвав напрями успішних наступальних дій

Данія та Нідерланди тренуватимуть українських пілотів на винищувачах F-16

Російські військові б'ють по житлових кварталах населених пунктів Херсонщини

Українська авіація завдала десяток ударів по позиціях російських окупаційних військ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів