Литва застерегла польських фермерів від порушення свободи пересування

10:41 29 лютого 2024 р.

Фото до новини

Польські фермери планують перекрити дорогу на колишньому пункті пропуску Будзіско-Калварія.

Запланована польськими фермерами блокада дороги на литовсько-польському кордоні є порушенням принципу ЄС про вільне пересування товарів і людей. Про це заявила в четвер міністерка економіки та інновацій Литви Аушріне Армонайте.

Про це  інформує Lrt, пише DailyLviv.com.

«Важкі транспортні засоби будуть перенаправлені на додаткові стоянки, де їх будуть перевіряти, і там будуть черги», – сказала Армонайте в інтерв'ю радіо Žiniu Radijas.

Читайте також: Литовські фермери не приєднаються до протесту польських, бо російське зерно є більшою проблемою, ніж українське

«Наскільки я розумію, потік людей не буде зупинений, але ми все ще є членами вільного Європейського Союзу, де рух товарів і людей має бути вільним. Будь-яке перешкоджання цьому руху потенційно може порушити свободу пересування», – підкреслила міністерка. 

Польські фермери планують перекрити дорогу на колишньому прикордонному пункті пропуску Будзіско-Калварія на тиждень, починаючи з п'ятниці. Вони заявляють, що частина українського зерна, імпортованого в Литву, повертається до Польщі.

Місце майбутньої блокади розташоване на Сувальському перешийку – смузі землі довжиною близько 100 кілометрів на литовсько-польському кордоні, яка затиснута між російським ексклавом Калінінградською областю на заході і Білоруссю на сході.

Як повідомлялося, польські фермери вирішили почати блокаду також на контрольно-пропускному пункті на кордоні з Литвою у межах своїх протестів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів