Львів'ян закликають у жодному разі не чіпати боєприпаси часів Другої світової війни

12:35 19 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lviv.mns.gov.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні, 19 березня, о 8:57 під час прогулянки на вулиці Стрийській, 71а натрапили на 88-міліметровий артилерійський снаряд.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 19 березня, «Щоденному Львову»:

«Мерія застерігає: у місті виявляють боєприпаси часів Другої світової війни. Зокрема, вчора, 18 березня, о 8:15 мешканці виявили під час прогулянки в лісовому масиві на вулиці Незалежності України у селищі міського типу Брюховичі 75-міліметровий артилерійський снаряд та 14 авіаційних бомб ФАБ-10 часів Другої світової війни. О 15:30 піротехнічна група 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпаси вилучила та знешкодила за встановленим порядком.

Сьогодні, 19 березня, о 8:57 виявили 88-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни під час прогулянки на вулиці Стрийській, 71а у Львові. Місце події огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

Щоб уникнути нещасних випадків, потрібно пам'ятати, що зовнішній вигляд боєприпасів від тривалого перебування в ґрунті або у воді сильно змінюється. Вони під впливом вологи деформуються, іржавіють і від найменшого дотику вибухають. Тому у випадку виявлення незнайомих або схожих на вибухонебезпечні предмети потрібно:

у жодному разі не чіпати їх; 

обгородити місце знахідки червоною стрічкою та охороняти місця знахідки до прибуття міліції і працівників МНС; 

терміново повідомити про знахідку за телефонами 101 або 102; 

не допускати сторонніх до місця знаходження підозрілого предмету. 

Категорично заборонено розбирати боєприпаси, кидати їх у вогонь або самостійно переносити чи транспортувати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів