Львівський аеропорт може стати потенційною ціллю для ворога, - Юрій Ігнат

18:42 8 червня 2023 р.

Фото до новини

Відкривати аеропорт у Львові чи іншому місті в Україні поки небезпечно. Окупанти можуть вбачати у ньому потенційну ціль.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону, пише Dailylviv.com.

«Це не до мене запитання. Дії уряду я не можу коментувати. Якщо буде якесь рішення подібне прийнято, то насправді це дещо дивно. Тому що як це в даних умовах війни буде працювати... Зокрема, аеропорт це уже інфраструктура, за допомогою якої можуть здійснюватися перельоти цивільних суден як вантажних, так і пасажирських», - заявив він.

Ігнат зазначив, що перед відкриттям будь-якого аеропорту потрібно оцінити загрози та небезпеку. Речник наголосив, що міста на заході України все ще обстрілюються Росією.

«Треба розуміти, яка є безпека чи небезпека...От скажіть, як давно по Львову прилітали "Шахеди", чи крилаті ракети, чи по Тернополю, чи по Хмельницькому. Я думаю, відповідь у цьому. Якщо противник розуміє, що в Україні є аеропорт, що функціонує, то вони будуть в ньому вбачати потенційну ціль, яка може постачати західне озброєння», - сказав Ігнат.

При цьому речник зазначив, що фактично всі аеродроми в Україні використовуються, але виключно військовими для захисту держави, а також для здійснення атак по противнику.

У Львові можливе відкриття аеропорту в рамках гуманітарного коридору, - Козицький (відео)

Аеропорт Львова можуть відкрити, якщо небо патрулюватимуть F-16 - Кулеба

Львів поєднає 4 транс’європейські транспортні напрямки: до Констанци, Кракова та Варшави, Братислави і Будапешта

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів