У Львові можливе відкриття аеропорту в рамках гуманітарного коридору, - Козицький (відео)

18:05 7 червня 2023 р.

Фото до новини

Україна долучилась до програми Європейського Союзу «Механізм «Сполучення Європи».

Тепер ми маємо можливість залучати фінансування ЄС для підтримки розвитку високопродуктивних і взаємопов’язаних транс’європейських мереж у сферах транспорту, енергетики та цифрових послуг. Україна стала першою країною, що не є членом ЄС, яка доєдналась до цієї програми.

Про це йшлося в програмі «ОЧІ» на «Першому Західному», пише Dailylviv.com.

Уповноважені від України та Європейського Союзу поставили свої підписи. Відтепер Україна – учасниця програми «Механізм «Сполучення Європи».

«Сьогодні ми підписали угоду, яка дозволяє нам разом розвивати прикордонну інфраструктуру, наші пункти пропуску, наші дороги, транспортні коридори», – розповів віцепремєр-міністр  з відновлення Олександр Кубраков.

Щодо Львівщини, то в межах угоди обговорювали збільшення кількості пунктів пропуску на українсько-польському кордоні та можливе відкриття аеропорту.

«Можливе відкриття аеропорту – одне із речей, які ми дуже чекаємо. Це питання було підняте і ми надіємося, що так, як зерновий коридор, так може бути і гуманітарний коридор, який може бути забезпечений Європейським Союзом», – зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Львів поєднає 4 транс’європейські транспортні напрямки: до Констанци, Кракова та Варшави, Братислави і Будапешта

Аеропорт Львова можуть відкрити, якщо небо патрулюватимуть F-16 - Кулеба

Airbus з мальтійською реєстрацією вилетів з аеропорту Львів і приземлився у Варшаві

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів