Львівський адмінсуд зобов’язав «Компанію Ензим» отримати спецдозвіл на користування надрами

12:14 10 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 17tv.com.ua

Апеляційний адміністративний суд виніс ухвалу, якою задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Львова.

ПрАТ «Компанія Ензим» звернулася до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до Державної екологічної інспекції у Львівській області про визнання нечинним та скасування припису щодо зобов'язання її отримати спеціальний дозвіл на користування надрами. В обґрунтування своїх вимог вказана компанія зазначала, що здійснює забір води із підземного водозабору, який складається з чотирьох свердловин і двох шахтних колодязів, які знаходяться як в межах земельного відводу так і за його межами. При цьому робить це на підставі дозволу на спеціальне водокористування, наявність якого, на думку представників компанії, виключає необхідність отримання ще одного спеціального дозволу на користування надрами.

Своєю чергу, прокуратура Львова здійснила з метою захисту інтересів держави вступ у розгляд вказаної справи на стороні Державної екологічної інспекції у Львівській області. Однак постановою Львівського окружного адміністративного суду позов ПрАТ «Компанія Ензим» було задоволено повністю.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, прокуратурою Львова подано апеляційну скаргу. Прокуратура мотивувала своє заперечення тим, що відповідно до вимог чинного законодавства, одним із видів користування надрами, є користування корисними копалинами.

Крім того, у постанові Кабінету Міністрів України від 12.12.1994 № 827 зазначено, що підземні води відносяться до переліку корисних копалин. Оскільки ПрАТ «Компанія Ензим» здійснює забір води із підземного водозабору, то, вочевидь, користується надрами.

Таким чином, окрім дозволу на спеціальне водокористування компанія зобов’язана отримати спеціальний дозвіл на користування надрами. Заслухавши вказані доводи прокурора та інших сторін у справі, Львівський апеляційний адміністративний суд виніс 2 червня ухвалу, якою апеляційну скаргу прокуратури Львова задовольнив, а рішення суду першої інстанції скасував та прийняв нову постанову про відмову у задоволенні позову.

Про це повідомили сьогодні, 10 червня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів