Львівську ОДА судять за неремонтовані дороги

14:23 17 вересня 2013 р.

Фото до новини

Але наразі навіть акції протесту не спонукали Феміду розглядати цю справу без зволікань

Сьогодні, 17 вересня, в Львівському окружному адміністративному суду відбулося попереднє судове засідання щодо бездіяльності Львівської ОДА та її голови в питанні ремонту доріг. Утім, як повідомило «Радіо Свобода», суд переніс слухання цієї справи на 10 жовтня.

Тож принаймні наразі безрезультатно закінчилася акція протесту під його стінами проти поганого стану доріг в області, в якій взяли участь десять активістів громадської організації «Молодь за розвиток Львівщини», котра є позивачем у цій справі. А її керівник Богдан Христавчук пояснив кореспонденту «Радіо Свобода»:
«Львівська облрада ухвалила програму про ремонт доріг в області, а це понад 48 мільйонів гривень, за які мали б відремонтувати сільські дороги. Зараз ми бачимо, що є вересень, а дороги не відремонтовані. А ще оголосити тендер, а це місяць, коли розпочнуть роботи? Восени, коли температура низька і дощі. Тобто може бути нераціональне використання коштів».
Участь в акції протесту проти цієї ганьби взяли й жителі села Рогозно Самбірського району Львівщини, які вже неодноразово перекривали дорогу в ньому. «Але дорога і далі у жахливому стані», -  скаржиться один із них – Володимир Виноградський, бо вже тричі на рік ремонтує власну автівку саме через погану дорогу.

Натомість мешканці селища Красного в Буського районі Львівщини сьогодні перекрили дорогу в ньому – все з тією ж вимогою ївідремонтувати її. Демонстранти скандують, що на Львівщині найгірші дороги в Україні. І це підтверджує звітність «Укравтодору».

Зі слів учасників акції, цього року на ремонт доріг, згідно з обласною програмою і державними субвенціями, передбачено загалом майже 200 мільйонів гривень, але нині ці гроші не освоєні, роботи тривають повільно. Окрім цього, громадські активісти звернули увагу на те, що через стан доріг до хворого вчасно не приїжджає «швидка допомога», стається більше дорожніх аварій.

Тож якщо 10 жовтня під стіни Львівському окружному адміністративному суду, де продовжиться розгляд позову щодо бездіяльності Львівської ОДА та її голови в питанні ремонту доріг, не прийдуть принаймні ті, хто ремонтував через них свої автомобілі, то вони взагалі позбудуться своїх транспортних засобів...

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів