Львівській області нададуть 10 млн грн на ліквідацію наслідків стихії

17:15 25 червня 2020 р.

Фото до новини

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про надання 672 млн грн з державного резервного фонду на першочергові кроки з ліквідації наслідків повеней в західних областях України.

Відповідний проект розпорядження було схвалено на позачерговому засіданні Уряду в четвер, 25 червня.

«Сьогодні ми приймаємо рішення про виділення коштів з державного резервного фонду на потреби областей, плюс додаткові кошти - агентствам, які будуть ліквідовувати наслідки стихії, відбудовувати дамби, робити берегоукріплення тощо», - підкреслив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко повідомив, що передбачено на ці потреби і 672 млн грн.

480 млн грн нададуть для потреб Івано-Франківської області, яка постраждала від повеней найбільше. Чернівецька та Закарпатська області отримають по 30 млн грн, а Львівська – 10 млн грн.

Також кошти на відновлювальні роботи отримають: Державне агентство водних ресурсів України у сумі 92 млн грн, Державне агентство лісових ресурсів – 30 млн грн, а також установи, що проводять рятувальні роботи: Державна служба з надзвичайних ситуацій, Національна гвардія України та Національна поліція України. Які кошти одержать ці три установи - у повідомленні Урядового порталу не сказано.

На території 4 районів Львівщини підтоплено 72 житлових будинки, повідомляв "Щоденний Львів".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів