Львівським залізничникам вручили ключі від 90 нових квартир (відео, оновлено)

16:00 9 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Урочиста церемонія відбулася на вулиці Калнишевського.

У понеділок, 9 листопада, працівникам Львівської залізниці урочисто вручили ключі від квартир у новозбудованому будинку. Дев’яносто сімей залізничників отримали сучасне житло у місті Львові  на вулиці Калнишевського, 3.

У десятиповерховому будинку – 18 однокімнатних, 54 двокімнатних та 18 трикімнатних квартир, а також підземний паркінг на 36 автомобілів. Ключі від помешкань вручили міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, а також керівник «Укрзалізниці» Олександр Завгородній та ДТГО «Львівська залізниця» Богдан Піх.

Як запевнив Андрій Пивоварський, Укрзалізниця і надалі підтримуватиме своїх працівників і дбатиме, щоб у них були якісні помешкання, адже така робота заслуговує на величезну повагу. Слова вдячності міністру інфраструктури України та керівникові Укрзалізниці висловив й очільник Львівщини Олег Синютка, який зазначив: «Завдячуючи зусиллям Мінінфраструктури та Укрзалізниці, сьогодні потужності Львівського локомотиворемонтного заводу і Львівської залізниці достатньо завантажені. А це означає, що люди матимуть хорошу і достойну зарплату і у перспективі – нове житло. Це не змушуватиме залізничників шукати щастя за кордоном, а свій інтелект і професійність використовувати в Україні».

Багатоквартирний житловий будинок на вулиці Калнишевського, 3 у Львові внесено до переліку о6'єктів, у яких реалізація житла здійснюється згідно з Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Рішення про будівництва цього житла було закріплено спеціальним Меморандумом про співробітництво між Львівською обласною державною адміністрацією, Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву, Державним територіально-галузевим об'єднанням «Львівська залізниця” та ПАТ «Укргазбанк».

Про це повідомили сьогодні, 9 листопада, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі міськради розповіли в понеділок: «Сьогодні на вулиці Калнишевського, 3 відбулась урочиста церемонія відкриття житлового будинку для львівських залізничників. Нових власників помешкань привітав міський голова Львова Андрій Садовий, який заначив: «Дай Боже, щоб кожного року до Дня залізничника не один, а по два-три будинки відкривали. Насправді, цей будинок є унікальним: попри те, що у нас у Львові багато будується, це приміщення зроблено для людей робітничих професій. І тут є поєднання державного Укгазбанку, який надав іпотечне кредитування, – з одного боку, та Залізниці, яка це все підтримала, – з іншого. Ця формувала дуже якісна, і треба її використовувати, щоб пан Міністр приїжджав щороку, і щороку було по два-три будинки. Дай Боже всім здоров’я, щоб у тих квартирах була радість і народжувалось дуже багато дітей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів