Львівське обласне управління ДАІ очолив Степан Харабара, міське – Михайло Ділай

12:41 17 липня 2014 р.

начальник ДАІ Львівщини Степан Харабара

начальник ДАІ Львівщини Степан Харабара
Фото: Роман Балук/ZIK

Про це повідомляє прес-служба цього відомства.

Прес-служба обласного управління ДАІ інформує сьогодні, 17 липня, в повідомленні «Відбулося представлення керівника управління Державтоінспекції Львівщини та виконувача обов’язків начальника відділу ДАІ міста Львова»:

«В актовому залі управління Державтоінспекції Львівщини відбулось офіційне представлення особовому складу підрозділу начальника УДАІ області. Керівник управління кадрового забезпечення міліції Львівщини полковник Олег Зарічний зачитав особовому складу підрозділу наказ про призначення на посаду начальника управління Державтоінспекції Львівської області Степана Харабари.

Окрім цього, відбулося представлення виконувача обов’язків начальника відділу ДАІ міста Львова. Цей підрозділ очолив полковник міліції Михайло Ділай». 

Також інформуючи про це в четвер – у повідомленні «Харабару представили колективу ДАІ Львівщини. Ділай очолив ДАІ Львова» – Західна інформаційна корпорація також додає:

«Нагадаємо, що громадські активісти зірвали представлення нового начальника УДАІ Львівщини Степана Харабари 7 липня. 9 липня активісти знову заблокували ДАІ Львівщини. Заплановане представлення Харабари було скасовано.

Потім не представлений колективу начальник ДАІ Львівщини Степан Харабара пішов на лікарняний. Про це 15 липня у коментарі IA ZIK підтвердила начальник ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області Світлана Добровольська.

Нагадаємо, що на своїй сторінці у Facebook голова організації «Громадська варта» Ярослав Антоняк повідомив, що Міністерство внутрішніх справ скасувало наказ про призначення Степана Харабари начальником Управління ДАІ Львівської області.

«Отже, все, що ми зробили, було недаремно, як багатьом думалося і хотілося. Вітаю, друзі!!! Але це ще не кінець. Сьогодні терміново до Загарії, щоб нам зараз знов когось із «друзів» Антибіотика чи ще якогось «діяча» не призначили!», – зазначив він. Однак ця інформація так і не була офіційно підтверджена.

Під час програми «Люстрація» на телеканалі ZIK, начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія повідомив: «З призначенням Степана Харабари усі давно загралися. Це вже тягнеться надто довго та дійшло надто далеко. Потрібно було дати йому працювати».

«Зі самого початку мені потрібно було його призначити під свою відповідальність та хай би вже працював. А то постійно тягнемо – ті хочуть того, ті – іншого. З таким «качелями» ми далеко не зайдемо. Забороняти Харабарі фізично потрапити на роботу – це просто протизаконна річ. Потрібно приборкати свої емоції. Незважаючи на супротив громадськості, у законі непередбачено процедури погодження кандидатури керівника ДАІ із громадськими організаціями. У мене особисто немає до Харабари жодних претензій, оскільки я із ним ніколи не працював. Які в мене до нього можуть бути претензії, якщо ми ніколи не перетиналися і за весь цей час, що він перебуває на посаді, Харабара не встиг нічого натворити? Я особисто контролюватиму його роботу», – повідомив Загарія.

Нагадаємо, що 3 липня, у прямому ефірі «Люстрації» на ZIKу підбили підсумки діяльності силових структур на Львівщині у постмайданівський період. До студії ZIK-Львів запросили головного міліціонера області Дмитра Загарію, керівника обласного управління СБУ Віктора Андрейчука і Володимира Гураля, якого 10 липня «понизили» з головного прокурора Львівщини до першого заступника.

Нагадаємо, що Степан Харабара працював на різних посадах у ДАІ з 1997 року. З грудня 2009 року до квітня 2010 року він очолював управління ДАІ у Львівській області. Тоді начальником обласного управління міліції був Василь Пісний, який зараз очолює Департамент державної служби боротьби з економічними злочинами МВС України.

Cтепан Харабара був фігурантом програми «Хто тут живе?» на телеканалі ZIK 22 грудня 2010 року. Як випливає з розслідування журналістів, вартість його будинку у с. Рясна-Руська складала щонайменше 250 тис. доларів. Основні доходи, за його словами, станом на 2010 рік в сім’ю приносила дружина, яка завдяки власній підприємницькій діяльності заробляла 300 тис. грн на рік, однак журналісти не виявили у неї жодного підприємства».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів