Львівська міськрада спрямувала на ремонт будинків, отриманих від Міноборони, 1,6 млн. гривень

15:52 21 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lte.lviv.ua

П’яти районним адміністраціям скерували по 300 тисяч гривень, а Залізничній районній адміністрації – 220 тисяч гривень.

«Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, з міського бюджету спрямуваликошти для проведення ремонтних робіт у будинках, які місто отримало від міністерства оборони», – повідомили сьогодні, 21 жовтня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Зокрема п’яти районним адміністраціям Львова спрямували по 300 тисяч гривень, а Залізничній районній адміністрації – 220 тисяч гривень на ремонт цих будинків. Голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк розповіла:

«Отримані 300 тисяч гривень плануємо використати на ремонт на заміну електричних шаф у будинках на вулицях Стрийській, Гашека і Максимовича. Загалом, Сихівський район отримав на ремонтні роботи у колишніх будинках КЕВ 1,6 млн. гривень.

Власне, кошти, які були надані сьогодні, плануємо використати на ремонт та на заміну електричних шаф, адже це є безпека мешканців. Крім того, за надані раніше кошти проводимо роботи з ремонту дахів.

Зараз тривають роботи у п’яти будинках, найближчим часом розпочнемо у ще трьох будинках. Слід зазначити, що ремонтуємо дахи не всього будинку, а аварійні ділянки. 

Також проводимо толоки, очищуємо прибудинкові території. ЛКП за власні кошти проводить ремонт інженерних мереж». 

Відповідний меморандум щодо передачі 103 будинків  у всіх районах Львова із власності КЕВ у комунальну власність ще 19 вересня підписали міський голова Львова Андрій Садовий та міністр оборони Степан Полторак. Вже з 1 жовтня будинки КЕВ обслуговують львівські комунальні підприємства (ЛКП).

А з 1 листопада змінюється система оплати за комунальні послуги та електроенергію (за жовтень) для мешканців цих будинків: при сплаті за комунальні послуги та електроенергію в колонці «Адресат платежу» мешканці мають вказувати ЛКП, яке буде обслуговувати будинок. Інформація про те, яке саме ЛКП буде обслуговувати той чи інший будинок, розміщена в кожному під’їзді 103 будинків. Система оплати за водопостачання і за теплопостачання не змінюється».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів