Львівщина перестрибне помаранчеву зону карантину, якщо не розслабиться на Великдень

09:13 24 квітня 2021 р.

Фото до новини

У разі збереження позитивної динаміки Львівську область, яка перебуває зараз у "червоній" зоні, можуть віднести до "жовтої" зони епідеміологічної небезпеки, оминувши помаранчеву.

«Станом на сьогодні ситуація із поширенням коронавірусу дещо стабілізувалась. За останній тиждень спостерігається зниження на 26,8% кількість випадків захворювання. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування на сьогодні складає 20,3-20,1 при рекомендованому менше 20. Раніше цей показник коливався від 27 до 28. Завантаженість ліжок з киснем – 69,2%, за останню добу – 63,7% при рекомендованій нормі менше 65%. Якщо надалі спостерігатиметься така ж тенденція і за 5 днів ми не вийдемо за межі рекомендованих норм – маємо шанси вийти із "червоної" зони епіднебезпеки», - пояснює директор обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.  

Проте, показники можуть погіршитись внаслідок порушення норм карантину.

«Тенденції позитивні, проте ми стоїмо перед ризиками, які можуть бути пов’язаними зі святковим періодом», - наголосив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Тому обласна комісія ТЕБ і НС рекомендуватиме настоятелям храмів проводити релігійні заходи при заповненні не більше 50% місць, дотриманні між особами фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра та за умови дотримання усіх карантинних обмежень.

На Львівщині з понеділка повернуться за парти наймолодші школярі

На Львівщині - стабільна захворюванність на коронавірус. На Яворівщині - стрибок

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів