Львів забезпечить природним газом нова компресорна станція в селі Летня

22:54 6 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Gazeta.ua»

Директор ГПУ «Львівгазвидобування» Олександр Сендега запевняає, що Летнянське та Опарське родовища даватимуть з уведенням у дію дожимних компресорних станцій до 300 тисяч кубічних метрів блакитного паклива щодоби.

300 тисяч кубометрів газу на добу дасть нова компресорна станція у селі Летня в Дрогобицькому районі Львівщини. В травні ПАТ «Укргазвидобування» запускає у Львівській області Летнянську дожимну компресорну станцію та установку осушки газу. 

Це дасть можливість збільшити видобуток і надавати населенню якісніший газ. Голова правління «Укргазвидобування» Сергій Костюк запевняє, що відкриття дожимних компресорних станцій дає друге дихання старим родовищам газу:

«З цих родовищ ще можна видобувати газ, але його потрібно підіймати, бо під власним тиском він вже не йде. На сьогодні ПАТ «Укргазвидобування» експлуатує 139 родовищ. Залишкові баланси, тобто, ті які потрібно витискати під тиском, становлять близько 670 млрд. кубічних метрів, активні запаси – 270 млрд. кубічних метрів. Існує два шляхи збільшення видобутку – це буріння нових родовищ, або модернізація вже існуючих».

На Летнянському родовищі вже збудована система осушки, яка дозволить підвищити якість газу, а відповідно і ефективність його використання., директор ГПУ «Львівгазвидобування» Олександр Сендега зазначає, що на сьогодні Летнянське та Опарське родовища, які відкриті ще у 1980-х роках із уведенням у дію дожимних компресорних станцій дадуть на добу до 300 тисяч кубічних метрів газу.

«Для прикладу – Львів на добу споживає в межах 300-400 тисяч кубічних метрів», – розповів Сендега.

До кінця року ПАТ «Укргазвидобування» планує відкрити ще три дожимні компресоріні станції, одну у Львівській області та дві у Харківській, що в збільшить видобуток на майже 400 млн. кубічних метрів природнього газу в рік. Про це повідомили сьогодні, 6 травня, в київському інтернет-видання «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів