Львів прибиратимуть від снігу 150 одиниць спецтехніки, – ЛМР

12:20 12 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У кожному зі шести районів міста затверджено маршрути прибирання вулиць міста у зимовий період.

«До роботи в зимовий період місто підготувало 8845,9 кубометра піскосуміші, додатково придбають ще  9100 кубометрів: загалом – 17946 кубометрів. Про це повідомили в департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР», – передали сьогодні, 12 жовтня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Виконувати роботи з прибирання вулично-дорожньої мережі міста планують за допомогою 150 одиниць спеціальної техніки, серед якої 106 одиниць – прибиральна техніка, і 44 – техніка для навантаження і вивезення снігу та навантаження піскосуміші. Так, у 2008 році придбано: МАЗ 5551 (плужно-щіточне, піскорозкидувальне  обладнання) – шість одиниць, поливально-миючих щіточно-плужних машин ЗІЛ-43362 МДК – три одиниці.

У 2011 придбано МАЗ 5551 (плужно-щіточне, піскорозкидувальне  обладнання) – дві одиниці, мінінавантажувач «bobcat» – одна, а у період з 2013 до 2014 років – навантажувачі JCB – сім одиниць , а також комунальні машини МТЗ-82 – 11 одиниць, комбіновані машини на базі шассі МАЗ 5551 (піскорозкидувальне та плужно-щіточне обладнання) – сім одиниць, автогрейдери – чотири одиниці, багатофункціональний автомобіль «Електрон» – одна. Станом на зараз, проводять закупівлю МАЗ 5550В2 (плужно-щіточне, піскорозкидувальне обладнання) – чотири одиниць, трактор «Бєларусь-320» (з робочим обладнанням) – три одиниці.

Нагадаємо, утримання вулично-дорожньої мережі міста здійснюють районні адміністрації як балансоутримувачі доріг та головні розпорядники коштів на їх утримання. Санітарне прибирання вулично-дорожньої мережі міста здійснюється на підставі укладених договорів районними адміністраціями з ЛКП та з іншими організаціями і підприємствами, які надають послуги з механізованого та санітарного ручного прибирання.

З метою організації належного прибирання доріг у кожному зі шести районів міста затверджено маршрути прибирання вулиць міста у зимовий період, якими визначено першочерговість прибирання магістральних вулиць, підйомів та вулиць, по яких проходять маршрути руху громадського авто та електротранспорту загального користування. Водночас, на кожному львівському комунальному шляхово-ремонтному підприємстві забезпечується цілодобова двохзмінна робота наявних механізмів.

За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, упродовж минулого зимового періоду – 2014-2015 років – використали 9 770 кубометрів піскосуміші. А у 2013-2014 – 10777 кубометрів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів