Латвія виступає за введення військ НАТО в Україну

10:35 15 березня 2024 р.

Фото до новини

Евіка Сіліня заявила, що Латвія готова, щоб в Україну відправили війська Альянсу для навчання ЗСУ.

Прем’єрка Латвії Евіка Сіліня заявила про підтримку введення іноземних військ в Україну для навчання ЗСУ після того, як президент Франції Емманюель Макрон повідомив, що він відкритий для обговорення такого варіанту.

Про це вона сказала в інтерв'ю Bloomberg, пише DailyLviv.com.

За її словами, вона хоче, щоб в Україну відправили війська Альянсу для навчання українських військових. Також Сіліня підкреслила, що такий крок потребує консенсусу між усіма країнами-членами НАТО.

«Якщо ця пропозиція буде опрацьована й розширена, можливо, ми ухвалимо рішення про проведення навчань всередині країни. Ми повинні проаналізувати, як ситуація виглядає з погляду НАТО, а не лише з погляду Латвії», – зазначила Сіліня.

Читайте також: Естонія підтримала пропозицію Макрона про розміщення військ в Україні

Також вона заявила, що після робочої поїздки у Вашингтон, вона покидає його із позитивним настроєм, адже члени Конгресу від обох партій повідомили їй, що пропозиції щодо підтримки Києва, швидше за все, будуть винесені на голосування в Палаті представників.

«Я налаштована більш оптимістично, тому що говорила з деякими конгресменами, які кажуть, що знайшли певний процедурний шлях, як вони можуть досягти результату та знайти певний компроміс», – сказала Сіліня. 

Читайте також: Країни ЄС та НАТО розглядають можливість введення військ в Україну

Раніше повідомлялося, що після заяви президента Франції Еммануеля Макрона щодо можливості відправлення військ до України, між країнами-учасниками НАТО почалися палкі дискусії. Експерти вважають, що це питання навіть почало «руйнувати» солідарність всередині альянсу. 

Нагадаємо,  Прем'єр-міністрка Естонії Кая Каллас відмовилася гарантувати, що естонські Сили оборони не будуть відправлені в Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів