Козицький заявив про розірвання меморандуму і тендерів з Гринкевичем, якого звинувачують у привласненні армійських грошей (відео)

18:36 9 січня 2024 р.

(зліва направо) перший заступник голови Львівської облради Юрій Холод, підприємець Ігор Гринкевич, начальник ЛОВА Максим Козицький підписують меморандум про співпрацю

(зліва направо) перший заступник голови Львівської облради Юрій Холод, підприємець Ігор Гринкевич, начальник ЛОВА Максим Козицький підписують меморандум про співпрацю

Меморандум і тендери з компаніями Гринкевича будуть розірвані в односторонньому порядку.


Про це сьогодні повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, пише DailyLviv.com.

"Меморандум між ЛОВА та "HOPE.UA" буде розірвано в односторонньому порядку!

Тендери з компаніями Гринкевича будуть переглянуті та розірвані!"- йдеться в повідомленні.

Натомість учора, 8 січня, Максим Козицький заявляв: "HOPE.UA" є достатньо великою та відомою благодійною організацією і поки що до неї ніяких претензій нема, то у мене не виникало жодних сумнівів щодо її діяльності". 

Читайте також: Львівський бізнесмен Ігор Гринкевич, якого звинувачують в обкраданні армії, не заплатив 430 млн грн застави, аби вийти з СІЗО

На 40 хвилин швидше про аналогічне рішення Львівської обласної ради — розірвати  меморандум з бФ Гринкевича — заявив в.о. обов'язків голови ЛОР Юрій Холод.

Він нагадав, що тристоронній меморандум між Львівською обласною державною адміністрацією, благодійним фондом "HOPE.UA", представником якого є Ігор Гринкевич, та Львівською облрадою підписали на початку листопада 2023 року.

"HOPE.UA" зобовʼязувався відреставрувати одне з приміщень КЗ ЛОР «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу». У ньому, шляхом реорганізації, мав бути створений обласний центр соціальної реабілітації дітей, де фахову допомогу мали б отримувати діти з посттравматичним стресовим розладом або з травмою війни.

Реставраційно-ремонтні роботи на 70% мав профінансувати "HOPE.UA", який сподівався залучити для цього грант у розмірі 4 млн доларів від донора з Нідерландів.

"За умовами фінансування від міжнародних донорів, у будь-якій заявці має бути юридично правильно вказано, на яких підставах благодійний фонд може здійснювати роботи у вказаному приміщенні, відтак форма меморандуму для цього є оптимальною.

Наприкінці грудня 2023 року, відразу після оприлюднення скандальних фактів про Ігоря Гринкевича у ЗМІ, ми скерували фонду "HOPE.UA" офіційного листа від Львівської обласної ради з проханням надати нам чіткий календарний план робіт, які фонд планує здійснити на об’єкті. Для відповіді фонд мав у своєму розпорядженні більш ніж достатньо — 14 календарних днів. 

Інформації ми так і не отримали. До того ж, як відомо, 29 грудня Гринкевича затримали працівники ДБР, бо зʼясувалося, що скандальна родина львівського бізнесмена наживалася на закупівлях для Міноборони. Зважаючи на всі ці факти, віднині меморандум є розірваним з нашого боку в односторонньому порядку. 

Правову оцінку діям згаданих осіб надасть суд, проте з боку Львівської обласної ради вважаємо за правильне: не мати нічого спільного", - зазначив Юрій Холод.

Читайте також: Дружина бізнесмена Гринкевича, якого звинувачують у мародерстві, взяла у Львівській політехніці відпустку за власний рахунок

Сьогодні про розірвання всіх контрактів з компаніями, пов'язаними з Гринкевичами, заявили у Міноборони.

Нагадаємо, у гірському селі ЛОВА замовила будівництво Центру безпеки громадян за 33 млн грн, що в півтора раза вище за ринкову ціну. Директором і засновником фірми, яка виграла тендер, є «Будівельний альянс Монтажпроект», сина львівського підприємця Ігоря Гринкевича. Фірма за свою коротку історію неодноразово ставала предметом негативних публікацій в ЗМІ.

Ще один об'єкт, яким займається Ігор Гринкевич, є палац XVIII ст. Скшинських - Чарторийських.  Меморандум про його реставрацію підписали голова ЛОВА Максим Козицький, в.о голови Львівської обласної ради Юрій Холод  та співзасновник БФ “HopeUA” Ігор Гринкевич.

Читайте також: Військові на фронті записали відеозвернення з вимогою покарати родину львівського бізнесмена Гринкевича

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів