Дружина бізнесмена Гринкевича, якого звинувачують у мародерстві, взяла у Львівській політехніці відпустку за власний рахунок

10:28 9 січня 2024 р.

Фото до новини

Вона попросила керівництво вишу надати відпустку за власний рахунок у зв’язку з сімейними обставинами.

Про це повідомив "ВЗ", пише DailyLviv.com.

Нагадаємо, Ігор Гринкевич був одним з найбільших постачальників Міністерства оборони. Зокрема, неякісна форма та інші корупційні закупи для армії — його рук справа. Працівники ДБР 29 грудня 2023 року затримали львівського бізнесмена на хабарі: він пропонував 500 тисяч доларів США одному із керівників Головного слідчого управління ДБР.

Після цього факту вся родина Гринкевича потрапила під пильне око медіа. Багато писали про його сина та доньку, про їхнє заможне життя, яке вони демонстрували у соцмережах. Зокрема, журналісти показали німецький автопарк львівського бізнесмена Гринкевича, якого звинувачують у крадіжці понад мільярда гривень в ЗСУ.

Натомість дружина бізнесмена — Світлана Гринкевич була у тіні. Але вона також є бенефіціаром сімейного бізнесу. За інформацією медіа, 17 травня 2023 року Світлана Гринкевич, стала власницею двох квартир в Києві на вулиці Драгомирова (Печерськ) — площею 51,6 кв. м та 123,6 кв. м. Загальна ринкова вартість оцінюється приблизно від 30 до 35 млн грн. А у листопаді 2023 року Світлана Гринкевич придбала земельну ділянку у Львівській області.

У березні 2023 року Світлана Гринкевич придбала мотельний комплекс «Катерина», розташований на обхідній дорозі (500 м від стадіону «Арена-Львів»).

Читайте такожВійськові на фронті записали відеозвернення з вимогою покарати родину львівського бізнесмена Гринкевича

Як з’ясував "ВЗ", Світлана Гринкевич — викладачка НУ «Львівська політехніка». Викладає маркетинг в Інституті економіки і менеджменту НУ «Львівська політехніка».

Журналістка поцікавилася у керівництва навчального закладу, чи ходить Світлана Гринкевич на роботу після гучного корупційного скандалу, який пов’язаний з її родиною?

"Щойно принесли мені її (Світлани Гринкевич. — Авт.) заяву, яку підписав завідувач кафедри і директор інституту, — каже ректор НУ «Львівська політехніка» Юрій Бобало. — Зачитаю вам: «Прошу надати мені відпустку за власний рахунок з 8.01.2024 р. терміном на п’ять днів у зв’язку з сімейними обставинами». Ми зараз оформляємо наказ, щоб надати їй відпустку".

Читайте також: Львівський бізнесмен Ігор Гринкевич, якого звинувачують в обкраданні армії, не заплатив 430 млн грн застави, аби вийти з СІЗО

Юрій Бобало зауважив, що особисто Світлани Гринкевич не знає. Але про корупційний скандал читав у ЗМІ.

" Нехай цією родиною займається ДБР, — зауважив ректор. — Знаю лише, що у «Політехніці» вона працює, здається, з 2021 року. Загалом, у нас в університеті працює 6 тисяч працівників Я не переслідую такої мети всіх знати особисто".

Натомість на кафедрі, де працює Світлана Гринкевич, від будь-яких коментарів відмовились. Зауважили лише, що можуть схарактеризувати цю людину лише з позитивного боку.

Читайте також: Козицький пояснив стосунки з бізнесменом Гринкевичем, якого звинувачують у мародерстві ЗСУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів