Ковбаси, вареники, яйця: воїни просять на Великдень не передавати харчі на фронт

15:08 29 березня 2023 р.

 Фото вареничків через тиждень зберігання без холодильника

Фото вареничків через тиждень зберігання без холодильника

За кілька тижнів Україна буде святкувати Великдень. А це значить, що на фронт поїдуть сотні, тисячі коробок з пасочками, яйцями, варениками, ковбасами і солодощами.

Про це написав один з бійців ЗСУ Олексій Коновалець, пише Dailylviv.com.

"Я Вас дуже прошу не витрачайте свій час і гроші даремно!" - закликав військовий

За його словами, у 2022 році, на Великдень, вони базувались під Запоріжжям. 4

"Я дуже добре запам'ятав скільки посилок НП, волонтерами чи просто знайомими ми тоді отримали - близько 30 величезних ящиків. Ми їх роздавали іншим підрозділам, віддавали біженцям, роздавали проїжджаючим через блок пост. Але кожен раз коли ми когось пригощали - нас пригощали у відповідь)) Бо виявлялось, що у всіх, тих пасочок - нереальна кількість, і ніхто не знав куди їх дівати. А посилки все везли і везли... І виходило, що наші 30 ящиків ніяк не зменшувались!" -  розповідає боєць.

Він ставить риторичне запитання: "А де зберігати таку кількість продуктів: вареники, крашанки, ковбаси, коли холодильник, якщо і є -  то один. Через 2-3 дні ці ящики перетворились у велику проблему. Все почало швидко псуватись".

"До чого все це я? Дорогі волонтери, наші рідні -  якщо ви передаєте їжу ЗСУ, то впевніться, що вона дійсно потрібна. Ми не голодуємо. Так, нам хочеться смачненького і домашнього, але не в такій кількості. Запитайте у військових, може ті гроші, які ви витратите на готування смаколиків - буде ефективніше передати на підрозділ чи просто задонатити "Повернись Живим", Притулі, Госпітальєрам чи інш. Бо "викидати на смітник" ваші старання, час і гроші дуже не хочеться, а фізично з'їсти - це не можливо!",- наголосив воїн.

У Львові почали приймати в полк Азов (відео)

Взвод водіїв-псевдоволонтерів з Самбірщини не повернувся з-за кордону

Міноборони закуповує для військовослужбовців яйця по 17 грн і картоплю - по 22 грн

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів