Контрнаступальні дії українські війська вже ведуть на чотирьох напрямках - МО

16:35 19 квітня 2023 р.

Фото до новини

Наступ йде на чотирьох основних напрямках з боку ворога: Бахмутському, Мар'їнському, Авдіївському, Лиманському.

Про це  в середу, 19 квітня, повідомила в ефірі телемарафону заступниця міністра оборони Ганна Малярпише Dailylviv.com.

Не буде такого дня, коли Збройні сили скажуть: “завтра починаємо контрнаступ”. Це неможливо в умовах війни, бо це секретна інформація. Це плани Збройних сил, які ми не маємо права у публічному просторі обговорювати, у тому числі і самі військові їх не обговорюють, натомість і не потрібно зводити публічно контрнаступ лише до якихось активних наступальних дій, – заявила Маляр.

За її словами, говорити вузько про контрнаступ – це некоректно. Тому що це "величезний комплекс різних дій та заходів, які зараз проводять ЗСУ".

"Це передусім підготовка людей до комплексу дій: і до оборонних, і до наступальних. Але все це разом, якщо ми говоримо про нашу стратегічну мету, можна називати заходами контрнаступальних дій", - зазначила Маляр.

Зокрема, заходи включають підготовку техніки, людей, зокрема резервів, і навіть формування тактики на план А, Б, В, залежно від дій ворога.

Маляр додала, що ЗСУ не готують певні "вузькі дії" на певному напрямі, а щодня і постійно готуються до повного звільнення територій, і це величезний комплекс дій.

“І те, що відбувається сьогодні, наприклад, у Бахмуті, активні штурмові дії наших військ, і не тільки на Бахмутському напрямку. Наші війська сьогодні успішно зупиняють ворога на інших напрямках, наступ йде на чотирьох основних напрямках з боку ворога: Бахмутському, Мар'їнському, Авдіївському, Лиманському. Там здійснюються активні штурмові дії наших ЗСУ, і це теж контрнаступальні дії", – сказала заступник голови військового відомства

Україна розпочне контрнаступ 30 квітня - Newsweek

Контрнаступ української армії може розпочатися вже цього літа

Розвідка називає підробкою публікацію таємних документів про контрнаступ ЗСУ

Twitter і Telegram опублікували засекречені військові документи про наступ України

Що бракує Україні для великого контрнаступу – WP

Контрнаступ ЗСУ на Крим: план Ходжеса

Перед контрнаступом ЗСУ назвали трьох осіб, які мають право оприлюднювати військові плани

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів