Командувач ПС ЗСУ подякував українським пілотам за чудову роботу у Севастополі

10:28 13 вересня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні, 13 вересня, вранці, після нічної атаки по Севастополю, командувач Повітряні сили ЗСУ Микола Олещук відреагували за бойову роботу пілотів.

Про це Микола Олещук написав у своєму телеграмканалі, повідомляє Dailylviv.com.

"А поки окупантів «штормить» і вони досі оговтуються від нічної бавовни у Севастополі, подякую  пілотам Повітряних Сил Збройних Сил України за чудову бойову роботу!

Далі буде...",- наголосив командувач ПС.

Нагадаємо, як заявило Міноборони РФ, сьогодні вночі ЗСУ завдали удару десятьма крилатими ракетами по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у місті Севастополі та трьома безекіпажними катерами по загону кораблів Чорноморського флоту на переході морем. Засобами протиповітряної оборони збито сім крилатих ракет, патрульним кораблем «Васілій Биков» знищено всі безекіпажні катери. Внаслідок влучання крилатих ракет противника отримали пошкодження два кораблі, які перебувають на ремонті".

Великий російський десантний корабель "Ропуча" та підводний човен носій "калібрів" "KILO" ймовірно постраждали під час атаки Севастополя цієї ночі.

Українська розвідка підтвердила інформацію про ураженняу Севастополі двох російських кораблів. При цьому представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов не уточнив, які саме кораблі були пошкоджені.

За даними пов'язаного з російськими силовиками телеграм-каналу SHOT, йдеться про великий десантний корабель «Мінськ» та дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону», які перебували на ремонті в сухому доці.

Деякі російські паблики повідомляють про двох загиблих внаслідок української атаки, проте офіційно представники російської окупаційної влади називали лише кількість постраждалих — 24 особи.

Довідка

Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе - найбільше підприємство судноремонту та суднобудування Криму, одне з провідних промислових підприємств Азово-Чорноморського регіону, повідомляється на сайті підприємства.

Був заснований у 1783 році. За всю історію свого існування завод мав повне завантаження та виконував найскладніші роботи з ремонту, модернізації та будівництва кораблів та суден різного класу та у всі часи був основною ремонтною базою Чорноморського флоту Росії.

Україна оголосила військову загрозу для російських портів Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі, Тамань

Спецоперація СБУ: уночі підірвано російський танкер SIG, який доставляв паливо для військ рф (відео)

Три кораблі ЧФ Росії були уражені безпілотниками, серед них і Адмірал Макаров, - розслідування

Морський дрон влучив у російський корабель-розвідник, є поранені (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів