Кіпр дозволить безперешкодний в'їзд вакцинованим. Окрім трьох спецавіарейсів

19:16 6 грудня 2020 р.

Фото до новини

Уряд Кіпру ухвалив оновлений план щодо поступового відновлення польотів.

Туристам, які будуть вакциновані проти COVID-19, дозволять в'їжджати на Кіпр без складання тесту на коронавірус. Про це повідомлено на сайті уряду Кіпру, пише DailyLviv.

Нові правила набудуть чинності з 1 березня 2021 року. Також кіпрська влада змінила назви категорій, яким дозволяють в'їзд до країни:

«зелена» зона — усі країни ЄС; з них туристи можуть без обмежень прилітати в аеропорти Лімасола і Пафоса;

«помаранчева» зона — країни Європейського економічного простору, зокрема Велика Британія та Швейцарія; перед посадкою на літак до Кіпру потрібно показати негативний результат ПЛР-тесту, зроблений упродовж 72 годин до прибуття;

«червона» зона — країни поза ЄС, зокрема це також Україна, Білорусь, Росія, Ізраїль, ОАЄ, Ліван, Йорданія, Саудівська Аравія, Єгипет. Громадяни з цих країн повинні зробити два ПЛР-тести: один - за 72 години до вильоту, другий — в аеропорті після прибуття. Самоізоляція не передбачена;

«сіра» зона — усі країни, які не потрапили в три попередні категорії. З них дозволять прилітати лише громадянам Кіпру, іноземцям зі дозволом на проживання в Кіпрі та власникам спеціальних дозволів (наприклад, близьким родичам громадян Кіпру). Після прильоту їм доведеться 14 днів провести на самоізоляції.

А поки що Кіпр поділяє країни на три категорії: A, B і С. Україна у категорії C. Це означає, що з України в’їзд дозволений лише окремим категоріям: подружжю та неповнолітнім дітям громадян Кіпру; резидентам Кіпру, які мають дозвіл на проживання; найближчим родичам (діти, батьки); людям, які легально проживають або працюють на Кіпрі з метою возз'єднання сім'ї; людям, яким дозволений в'їзд за Віденською конвенцією; людям, у яких є спеціальний дозвіл на в'їзд від уряду Кіпру. За 72 години до прильоту необхідно зробити ПЛР-тест. Можна зробити тест після прильоту, але тоді доведеться самоізолюватися до отримання результатів дослідження. Також перед прильотом необхідно зареєструватися на сайті cyprusflightpass.

Крім того, посольство України в Кіпрі зазначає, що авіакомпанія Ryanair скасувала рейси з Києва до Кіпру. Натомість Cyprus Airways оголосила про здійснення спецрейсів Ларнака-Київ-Ларнака 12 та 26 грудня 2020 року та 9 січня 2021 року, але лише для окремих категорій громадян. 

Як у Європі передбачатимуть важкість захворювання коронавірусом

РНБО спростовує строки вакцинації в Україні від МОЗ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів