Хто дозволив дитині взяти до рук РПГ–26 і натиснути спусковий гачок

21:55 6 вересня 2022 р.

Фото до новини

За клопотанням слідчих ДБР двом військовослужбовцям, причетним до поранення дітей в Чернігові, Деснянський районний суд міста обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з правом внесення застави.

Військовослужбовцю, який на виставці зброї дозволив дитині натиснути спусковий гачок реактивної протитанкової гранати, і його командиру призначена застава у сумі 416 тис. гривень для кожного. Про це повідомило Державне бюро розслідувань, пише Dailylviv.com

Раніше працівники ДБР повідомили про підозру цим військовим у порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам (ч. 2 ст. 414 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Чернігівська спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Центрального регіону.

Нагадаємо, що 4 вересня 2022 року працівники ДБР повідомили про підозру двом військовослужбовцям, причетним до поранення дітей на виставці зброї у Чернігові.

Один із військовослужбовців, під час демонстрації зброї, дозволив дитині взяти до рук споряджену реактивну протитанкову гранату (РПГ–26) і натиснути спусковий гачок. В результаті пострілу постраждало щонайменше дев’ятеро осіб, шестеро з яких – діти.

Поранення з гранатомета чотирьох дітей і одного дорослого на виставці зброї - офіційно (відео)

Дієздатним громадянам України дозволять зброю з обов'язковими для неї посвідченням і страхуванням, - законопроєкт

Дружина у Сокільниках здала власного чоловіка з арсеналом зброї

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

tsn.com.ua

 

новобудови Львів