Хакери зламали сайт МосгорБТІ і передали Україні дані про власників нерухомості в Москві

08:28 7 серпня 2023 р.

Фото до новини

У ніч проти 7 серпня на головній сторінці сайту Московського міського бюро технічної інвентаризації з'явилося повідомлення про його злом.

Про це повідомляють "Важливі історії", пише Dailylviv.com.

У цьому повідомленні сказано, що зломники отримали всі дані про місця перебування та власність мешканців столиці Росії. «Інформація про держслужбовців, політиків, військових та представників спецслужб, які підтримують війну з Україною, передані силам оборони України», зазначили автори заяви. Після атаки хакерів сайт МосгорБТІ не працює.

У заяві містяться посилання на канали «sudo rm-RF»: у їхньому твіттері сказано, що вони айтівці, які працюють для миру в Україні. Раніше цей обліковий запис згадувався у зв'язку з найбільшою кібератакою на Rutube у травні 2022 року, тоді відеосервіс не працював дві доби. Також це хакерське угруповання брало відповідальність за злом сайту системи фонду «Сколково». У фонді заявляли, що хакери, які отримали доступ до їхніх інформаційних систем та ресурсів, представилися «українським кіберфронтом»

У МосміськБТІ, яке днями відзначило своє 90-річчя, поки що не прокоментували злом. Установа займається технічним обліком московської нерухомості. Вони збирають актуальні відомості про квартири, житлові багатоповерхові будинки, приватні будинки, заміські ділянки, включаючи інформацію про їхніх власників.

Москва витратила 2 млн євро на систему оповіщення, яка не працює
Вночі дрони прилетіли в Москву і в окупований Крим (відео)
Безпілотники у Кремлі завдали великої шкоди безпеці Путіна – FT

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів