Керівниця організацій, які допомогли назавжди покинути Україну чоловікам-призовникам, має родинні зв'язки з Козицьким

18:22 15 вересня 2023 р.

Фото до новини

34-річна Наталія Муха, причетна до виїзду через систему «Шлях» майже 200 чоловіків призовного віку, які так і не повернулися в Україну, є близькою до родини голови ЛОВА Максима Козицького.

Про це повідомляє NGL.media, пише Dailylviv.com.

15 вересня в одному з львівських анонімних телеграм-каналів з’явилася інформація, що згадана напередодні у розслідуванні NGL.media Наталія Муха є «рідною сестрою дружини Степана Козицького», брата голови ЛОВА Максима Козицького.

NGL.media перевірило цю інформацію і виявило, що між Наталією Мухою і Максимом Козицьким справді є родинний зв’язок, хоч і дещо інший. Насправді вона є дружиною рідного брата Ольги Козицької (у дівоцтві Мухи) – дружини Степана Козицького. Цей зв’язок ми підтвердили через дані декларацій, реєстр нерухомості, спільні адреси проживання.

Судячи з соцмереж Наталії Мухи і Ольги Козицької, вони є досить близькими подругами. Наталя Муха також присутня на спільних фото з Максимом і Степаном Козицькими.

Нагадаємо, що 34-річна Наталія Муха очолює миколаївський осередок товариства «Просвіта» та керує миколаївським народним театром «Хліб». За зверненнями цього осередку «Просвіти» і ГО «Театр Хліб» до Львівської ОВА, яка видавала дозволи на виїзд, з України виїхали і не повернулися майже 200 чоловіків призовного віку. Наталія Муха проігнорувала дзвінки і повідомлення NGL.media з проханнями пояснити виявлені факти.

NGL.media звернулись до Максима Козицького з проханням прокоментувати стосунки з Наталією Мухою – зважаючи на те, що ЛОВА намагається боротися з недобросовісними фондами і громадськими організаціями, які зловживають з отриманням дозволів для виїзду через систему «Шлях». На момент публікації цієї новини відповіді ми не отримали.

Раніше Львівська ОВА відмовилась надати копії документів про використання системи «Шлях», аргументуючи це тим, що захищають персональні дані людей, які скористалися «Шляхом» і не повернулися. NGL.media звернулися до суду, і попри перемогу у першій інстанції, врешті-решт Верховний Суд став на сторону ЛОВА.

2248 чоловіків виїхали за кордон за дозволами від Львівської ОВА і не повернулися

Заступник голови Львівської облради може бути причетним до зловживань системою Шлях - ЗМІ

Як львівські депутати використовують систему Шлях для закордонного відпочинку - ЗМІ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів