Керівники НААН Гадзало і Гладій сиділи на незаконному арсеналі зброї

21:24 26 листопада 2020 р.

Фото до новини

Служба безпеки України виявила у Печерському районі столиці схованку з великою кількістю зброї, боєприпасів та вибухівки у будівлі президії Національної академії аграрних наук.

У межах розпочатого кримінального провадження, співробітники СБ України проводили обшуки у 3-х областях України для отримання додаткових доказів за фактами заволодіння посадовцями майном Національної академії аграрних наук України. Керівництво Академії також підозрюється у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом та отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомила СБУ, пише DailyLviv.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили документацію та речові докази, які можуть підтверджувати протиправні дії чиновників.

Крім того, в ході обшуків у центральному офісі Академії,  розташованому поблизу адміністративних будівель органів центральної виконавчої влади, оперативники спецслужби виявили у підвальних приміщеннях установи арсенал військових засобів ураження.  Правоохоронці вже ідентифікували та вилучили 4 РПГ, 2 автомати, майже 40 гранат РГД-5 та Ф-1, декілька пістолетів, 2 артилерійські снаряди та велику кількість набоїв до автоматичної зброї.

Наразі слідчо-оперативною групою та експертами продовжуються обшуки приміщень та вилучення військових засобів ураження.      

Операція проводилась Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з УСБУ у Миколаївській та Львівській областях, Головним слідчим управлінням Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора України.

Нагадаємо, що вихідці з Львівщини Ярослав Гадзало і Михайло Гладій є президентом і першим віцепрезидентом НААН. Обидва працювали на керівних посадах у Львівській області, а відтак - у Кабінеті Міністрів у Києві. 

Влітку Спеціалізована антикорупційна прокуратура скасувала підозри в причетності до незаконного відчуження 15 гектарів особливо цінних земель Національної академії аграрних наук України п'ятьом посадовцям НААН.

Підлеглі ексльвів'ян Гадзала і Гладія проштрафилися на 150 тисяч гривень

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів