Карантин синхронізує діяльність Львова із сусідніми населеними пунктами

14:41 6 квітня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 6 квітня, відбулась онлайн-нарада міського голови Львова Андрія Садового із представниками приміських населених пунктів. Відтак, під час зустрічі розглянули питання допомоги міста сусіднім населеним пунктам.

«Ми хотіли сьогодні надати інформацію про ситуацію у Львові, адже Львів і всі навколишні території є разом. Ми повинні синхронізувати нашу діяльність. Мій заступник Любомир Зубач буде консультувати сусідні населені пункти по усіх питаннях, а Галина Слічна надаватиме інформацію про діяльність міського штабу. Кожного дня ми даємо дуже багато публічної інформації. Дуже важливо говорити людям правду в цей час. Хочу наголосити на відповідальності кожного керівника в місті чи громаді. Тому що єдині ліки, які у нас сьогодні є, — карантин. Якщо будуть виникати питання, ми готові допомагати", — зазначив Андрій Садовий.

На віртуальній зустрічі обговорили питання тестування мешканців прилеглих громад, перевезення працівників, а також забезпечення аптек масками, зокрема, отримання дозволу на продаж тих, які виробляють львівські підприємства. Окремо обговорили також можливість допомоги Львова сусіднім населеним пунктам із поливанням та обробкою доріг.

До наради долучились представники: Винниківської міської ради, Рудненської та Брюховицької селищних рад, а також Зимноводівської, Грибовицької, Зашківської, Конопницької, Рясне-Руської, Сокільницької, Суховільської, Давидівської та Солоніківської сільських рад.

Пресслужба ЛМР також нагадує, що Львів має чітку візію щодо майбутнього територіального устрою, що ґрунтується на генплані міста, прийнятому у 2010 році, та містить прогноз територіального розвитку міста, охоплюючи територію приміських населених пунктів. Реформа децентралізації покликана забезпечити ефективне місцеве самоврядування і територіальну організацію влади.

У Львові також всім хворим на ГРЗ або пневмонію робитимуть ПЛР-діагностику.

У Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні 66 з підозрою на COVID-19. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів