Інженерно-авіаційна служба вертолітників зі Львівщини працює в Ліберії без вихідних

11:28 16 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У базовому таборі 56-го окремого загону поблизу міжнародного аеропорту Робертс також регулярно обслуговують Мі-24, які несуть службу у Республіці Кот-д’Івуар.

Від технічного стану вертольотів 56-го окремого вертолітного загону національного контингенту ЗС України у Ліберії (сформованого на базі дислокованого в Бродах на Львівщині 3-го окремого полку армійської авіації,– «ЩЛ») залежить як виконання завдань Місії ООН, так і життя льотчиків. Безперебійну та безаварійну роботу авіаційної техніки 56-го окремого вертолітного загону забезпечує інженерно-авіаційна служба, яку очолює заступник командира загону з інженерно-авіаційної служби – полковник Сергій Жук.

У цих військовослужбовців завжди вистачає роботи. Висока вологість і температура, а також великий вміст солей у повітрі згубно впливають на техніку. Обладнання зазнає сильного корозійного впливу, через що технічні роботи необхідно проводити значно частіше, ніж в умовах помірного клімату в Україні. Полковник Сергій Жук розповів: На аеродром ми виїжджаємо, щойно сходить сонце, і назад повертаємось «крайніми». 

До кожного вильоту гелікоптер потрібно підготувати, а після його повернення на аеродром – провести післяпольотні роботи. Також регулярно виконуються регламентні роботи по заміні агрегатів вертольота. Тому навіть коли день вільний від польотів, інженери все одно займаються ремонтом техніки.

Начальник інженерно-авіаційної служби загону, майор Руслан Вільховий, розповів: «Вихідних у нас не буває. До того ж, зараз у Ліберії у розпалі сезон дощів. Ми використовуємо кожну хвилину, вільну від опадів. Деколи доводиться працювати і під зливою, аби вчасно підготувати техніку». 

Для виконання регламентних робіт на місце базування загону також регулярно прилітають вертольоти Мі-24, які несуть службу у Республіці Кот-д’Івуар. Лише у базовому таборі загону, розташованому поблизу міжнародного аеропорту Робертс, можна провести їх планове технічне обслуговування.

Про це повідомили вчора, 15 серпня, в прес-службі міністерства оборони України.

Як інформував «ЩЛ», у Ліберії провели ротацію 56-го вертолітного загону місії ООН зі Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів