У Ліберії провели ротацію 56-го вертолітного загону місії ООН зі Львівщини

22:32 13 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

В Африці ще впродовж року виконуватимуть завдання 205 українських військових.

У розташованому неподалік аеропорту Робертс у Ліберії таборі 56-го окремого вертолітного загону місії ООН, сформованого на базі 3-го окремого полку армійської авіації, який дислокується у Бродах на Львівщині, відбулася урочиста передача повноважень між його 20-ю та 21-ю ротаціями. Планується, що новий загін пробуде у цій африканській країні ще впродовж року.

У складі підрозділу – 205 військових, шість гелікоптерів Мі-8 та три Мі-24. Особовий склад цього контингенту виконує також завдання у сусідній країні – Кот-д’Вуарі. І хоч зараз проходить активне згортання військової компоненти місії ООН у Ліберії, український контингент поки що виводити не збираються.

Майже щодня наші льотчики залучаються до транспортних та пасажирських перевезень і тільки вони виконують пошуково-рятувальні завдання у Ліберії. У цій країні, де наземна транспортна система – в занепаді, а місцеві авіаперевізники взагалі відсутні, саме миротворцям доводиться виконувати завдання з доставки гуманітарних вантажів у віддалені райони. Основну роль у цьому процесі відіграють саме українські вертолітники.

Про це повідомили сьогодні, 13 червня, в прес-службі міністерства оборони України.

Як інформував «ЩЛ», зі Львова відбули до Ліберії близько 200 українських миротворців, натомість повернулися з Африки 175.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів