Іноземні інструктори тренують на Яворівщині десантників

12:30 11 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Фахівці зі США, Канади, Литви, Польщі й Великої Британії підвищують обороноздатність Українського війська.

У прес-службі міністерства оборони повідомили сьогодні, 11 жовтня, що на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Яворівщині розпочалася підготовка військовослужбовців Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. Їх заняття проводять інструктори міжнародної багатонаціональної тренувальної групи (JMTG).

До її складу входять військовослужбовці Каліфорнійської національної гвардії (США) та партнери з Канади, Литви, Польщі, Великої Британії. Їх основним завданням є підвищення обороноздатності Українського війська.

Як розповів представник українських десантників – полковник Євген Кураш, ці тренування покращать рівень бойової підготовки «крилатої» піхоти. Дев’ятитижнева програма тренувань для солдат розпочалася з індивідуальної підготовки, що включатиме індивідуальну стрільбу та надання першої медичної допомоги в бойових умовах.

Далі військовослужбовці перейдуть до колективної фази тренувань, що включатиме взводні бойові стрільби та військові навчання на рівні батальйонів. Полковник Євген Кураш зазначив: «Ці тренування додадуть нового досвіду моєму підрозділу та покращать наші дії в бойових умовах». 

Своєю чергою, командир міжнародної багатонаціональної тренувальної групи полковник Нік Дусіч зауважив, що мета, яку перед собою ставлять українські військові збігаєтьсяз тією, яку ставлять перед собою й інструктори. Він також порадив: «Закликаю кожного, хто навчатиметься, скористатися цією унікальною можливістю та налагодити спільний діалог з представниками армій країн світу, що сприятиме плідній довготривалій співпраці. Це допоможе взяти для себе якомога більше позитивного досвіду та знань від цих міжнародних тренувань».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів