Громадські активісти протестували під міськрадою Львова проти незаконних забудов

15:14 23 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Чиновники до пікетувальників не вийшли.

Львів’яни сьогодні вийшли з черговими протестами під стіни Львівської міської ради проти незаконних забудов у Львові. В інсценізованому дійстві вони показали, як насправді мав би боротися мер з гідрою корупції і самобудів – відрубуючи їй голову, а не плекаючи її, повідомив кореспондент«Вголосу».

В інсценізації бургомістр Львова виніс рішення відрубати голову гідрі корупції і незаконних забудов у місті. Так, за словами протестувальників, мер Львова мав би відрубати руки Павліву (директору департаменту містобудування Львівської міської ради), який ставить свої підписи під документами про незаконні забудови.

«Львів для львів’ян, а не для Садового й Павліва. Тут скоро не буде місця для парків і скверів», – вигукували учасники акції.

Як пояснила в коментарі журналістам активіст руху боротьби з незаконними забудовами «Народна дія» Олеся Дацко, у Львові вже створено кілька громадських груп, які при різних органах влади розслідують злочини у сфері містобудування, вирішують спори. 

Олеся Дацко розповіла також:«Фактично жодна з них не діє. У Львівській міській раді ми домагалися від літа створення тимчасової погоджувальної комісії щодо вирішення спорів у сфері містобудування. Зібралися люди щодо 41 скандального об’єкта. Мер погодив створення комісії, ми самі розробили положення, погодили кожне слово, та майже два місяці він його не підписував, доки ми не зареєстрували цю акцію».

За словами активістки, влада просто хотіла б створити чергову кишенькову комісію, яка би не зрозуміло чим займалася і хто б туди входив, однак люди не відступають. Олеся Дацко наголосила:

«Крім того, ми обурені, що міська рада абсолютно бездіяльна в протидії незаконному будівництву. Вона має всі важелі, щоб подавати до суду, зупиняти будівництво, однак вони нічого не роблять.

Коли нищать пам’ятку архітектури національного значення, чиновники складають адмінпротокол, хоча це не адмінпорушення, а кримінальна відповідальність. Тому це просто імітація діяльності.

Обурює, чому громадські активісти можуть вигравати суди, а мерія ні? За 1,5 року, що ми працюємо, зроблено дуже мало з боку Львівської міської ради для зупинки незаконних забудов. Ліва рука не знає, що робить права. Вибірковість правосуддя Львівської міської ради теж просто обурює». 

Активістка висловила побоювання, що після виборів вилізе ще більше незаконних забудов. Олеся Дацко розповіла також: «У серпні Садовий обіцяв створити комісію з розслідування злочинів Павліва – і нічого не зроблено досі. На сьогодні з нами працюють активісти щодо 51 незаконної забудови, та знаємо ми вже, напевно, про більш як 100 об’єктів. Забудовники часто нам говорять: розумієте, ми звідси не вступимося, і починають називати цифри, які вони заплатили за земельні ділянки, дозволи, що аж волосся стає дибки». 

Про це повідомили сьогодні, 23 жовтня, в інформагенції «Вголос». Натомість в інтернет-виданні «032.ua – Cайт міста Львова» поінформували:

«У п'ятницю, 23 жовтня, громадські активісти влаштували пікет Львівської міськради. Люди вимагали у мера міста та посадовців припинити видавати дозволи на зведення незаконних багатоповерхівок. Про це повідомляє кореспондент «032.ua» 

Пікет активістів тривав впродовж 30 хвилин. Ніхто із посадовців до протестувальників не вийшов». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів