Гірники заблокували автодорогу на Львівщині (відео)

11:24 12 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Близько трьохсот шахтарів безперервно рухаються по пішохідному переходу та не пропускають транспортні засоби.

«У селі Смереків на автодорозі «Львів-Рава-Руська» тимчасово обмежено рух транспорту!», – попередили сьогодні, 12 січня, в прес-службі (відділі комунікації) Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«Наразі, на 23 кілометрі автодорозі М-09 «Львів-Рава-Руська» заблоковано рух транспорту. На цій ділянці дороги близько трьохсот людей безперервно рухаються по пішохідному переходу та не пропускають транспортні засоби.

На місці події працюють співробітники дорожньо-патрульної служби. Правоохоронці звертаються до водіїв із проханням тимчасово утриматися від поїздок у цьому напрямку»

Натомість голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив в ефірі телеканалу «112 Україна»: «Шахтарі вчора в стихійному режимі перекрили дорогу Львів-Ковель у Червонограді. А сьогодні вони будуть перекривати дорогу Львів-Рава-Руська, за 40 кілометрів від Червонограда».

Михайло Волинець пояснив: «Це робиться для того, щоб звернути увагу міністра енергетики та вугілля Демчишина і також увагу прем'єр-міністра і президента на факт невиплати зарплати, корупції і розвалу вугільної промисловості. Також шахтарі мають намір звернути увагу міжнародної громадськості». 

За словами Михайла Волинця, заборгованість із зарплати гірникам на державних шахтах складає в цілому близько одного мільярда гривень. «І шахтарі не бачать вирішення питання в січні-лютому, тому що в бюджеті гроші не закладено», – зазначив голова Незалежної профспілки гірників України. Про це повідомили сьогодні, 12 січня, на телеканалі «112 Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів