Генерал США розповів, що заважає Україні перемогти у війні

09:48 27 травня 2024 р.

Фото до новини

Вашингтонський саміт НАТО не дасть жодних результатів і мільйони людей будуть розчаровані відсутністю політичної волі в Вашингтоні та європейських столицях.

Про це «Главкому» заявив американський генерал у відставці та екскомандувач армією США в Європі Бен Ходжес, пише DailyLviv.com 

«На жаль, не буде ніяких конкретних кроків і ми будемо дуже розчаровані, як і мільйони людей, які підтримують Україну будуть розчаровані через відсутність політичної волі Вашингтоні та інших європейських столицях», – розповів він про свої очікування від Вашингтонського саміту НАТО.

Читайте також: РФ втрачає щомісячно у війні до 24 тисяч своїх солдатів

Ходжес наголосив, що Україна має виграти цю війну, та додав, що не може зрозуміти, чому досі є проблеми з політичною волею в Вашингтоні. «Україні треба тісніше працювати з своїми сусідами. Наприклад, з Румунією. З такими, як Литва. Ці країни розуміють, чим справді є Росія і яку вона несе загрозу», – переконаний він.

Генерал зазначив, що східному флангу Росія загрожує найбільше. Зокрема, це стосується Румунії, Польщі, Молдови, Естонії. «Я включаю сюди Молдову, бо Румунія її захищатиме», – пояснив Ходжес.

Читайте також: Політ на 1800 км углиб рф. Дрон ГУР атакував загоризонтну РЛС

Екскомандувач армією США також розповів про Чорноморську стратегію, яка полягає у повному блокуванні доступу до Чорного моря з боку Туреччини. На запитання щодо того, як цього досягти, коли сама Туреччина прагне бути політичним посередником, а не союзником, Ходжес відповів: «Туреччина втратила впевненість щодо Вашингтону, вони не довіряють нам, ми повинні відновити їхню довіру».

Читайте також: Україна переможе Росію за рік або за п'ять: за яких умов, - генерал зі США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів