Французькі й британські пілоти воюватимуть у складі ЗСУ

00:29 12 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Париж і Лондон заявили, що планують відправити в Україну своїх військових інструкторів.

Таку гіпотезу для азербайджанського інформаційно-аналітичного та моніторингового порталу Haqqin, пише DailyLviv.com, висловив антипутініст Євгєній Савостьянов, колишній кандидат у президенти Росії, ексзаступник керівника адміністрації президента РФ та колишній начальник Управління КГБ СССР у Москві. 

"Збройні Сили України мають усе необхідне, щоб досягти успіхів на лівому березі Дніпра з виходом до Кримського перешийка, - сказав Євгєній Савостьянов. -  Поки що ми не знаємо, яку західну зброю мають ЗСУ. За наявності всього необхідного ЗСУ вже цього року можуть встановити контроль над лівим берегом Дніпра. Щоправда, часу на це залишається все менше, оскільки незабаром настане бездоріжжя, і для військової техніки територія стане непрохідною. Після початку сезону дощів доведеться відкласти наступ до квітня-травня 2025 року. У найближчі два-три тижні ми побачимо, чи Україна спробує організувати наступ на південному фланзі.

Відомо, що в неї вже підготовлено резерв у складі чотирнадцяти бригад, про які говорив президент Зеленський. Також ЗСУ отримують одночасно і техніку для оснащення цих бригад, і західну авіацію. Слова президента Франції Макрона про те, що Києву передадуть бойові «Міражі», слід розглянути в контексті зробленої ним вісім місяців тому заяви про те, що Франція відрядить в Україну своїх військовослужбовців.

Швидше за все, французькими літаками у складі ЗСУ керуватимуть французькі пілоти. Вже відомо, що одна ескадрилья прибуде до України з Нідерландів, інша – з Франції. Зрозуміло, що Україна не має пілотів для цих літаків, природно, управлятимуть ними британці та французи. Лондон та Париж заявили, що планують відправити в Україну своїх військових інструкторів. На мою думку, двох ескадрилій цілком вистачило б, щоб Україна змогла здобути перемогу на південному напрямку".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів