Генерал ЗСУ Павлюк зустрівся з командувачами країн НАТО у Дрездені

16:43 3 вересня 2024 р.

Фото до новини

54 безпілотні колісні гаубиці-винищувачі дронів вирушать до України у 2025 році.

Про це повідомив BILD, пише DailyLviv.com. 27-29 серпня у Дрездені відбулася закрита зустріч вищих армійських керівників 35 країн, в основному з Європи. Їх приймав інспектор сухопутних сил ФРН генерал-лейтенант Альфонс Майс. Серед гостей - генерали з Нідерландів, Естонії, Іспанії, Великобританії, Швеції, Албанії, Греції. Україну представляв командувач сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк. США - командувач армією в Європі та Африці Дерріл А. Вільямс. 

Усіх їх просили не повідомляти публічно про конференцію, де представили нові зразки німецької військової техніки:

Колісний комплекс ППО Skyranger для боротьби з дронами. Потужність двигуна 720 к.с., максимальна швидкість 100 км/год, ціна - 18 млн євро. Автоматичною гарматою калібру 30 мм може збивати дрони в радіусі 3 км, а чотирма ракетами "Стінгер" - до 9 км. Ці машини вже замовили Австрія, Угорщина та Данія.

Безпілотна колісна гаубиця RCH-155: 815 к.с., до 700 км пробігу, ціна - 10 млн євро. Може вести вогонь під час руху на швидкості до 30 км/год з далекобійністю 54 км та швидкістю стрілянини до дев'яти пострілів за хвилину. Перші 54 гаубиці вирушать до України у 2025 році.

«Коли ми були в Афганістані, таліби не мали ВПС, — сказав колегам генерал Майс. — Зараз ми бачимо в українському конфлікті, що насамперед використання дронів зробило величезний стрибок, що дрони тепер всюдисущі на полі бою. Ось чому ми всі маємо протистояти цій новій загрозі з повітря»/

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк у мережі ФБ повідомив про участь у цьому форумі: "Ми постійно посилюємо співпрацю з нашими колегами та партнерами в НАТО. Одним з майданчиків для роботи за обома напрямками став 10 Форум "Командувачів Сухопутних військ Європейських держав" (CELF) у Німеччині. Захід пройшов за зачиненими дверима".

"Дякую Командувачу Сухопутних військ ФРН генерал-лейтенанту Альфонсу Маїсу за запрошення та організаційні зусилля. Від імені Сухопутних військ ЗСУ, наших воїнів, дякую країнам-партнерам за розгорнуті на власних фондах програми підготовки військовослужбовців для наших бригад", - зазначив Олександр Павлюк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів