Ексдиректор яворівської лікарні «нагрів» на опаленні закладу понад ₴1 млн

11:50 18 січня 2024 р.

Фото до новини

Вартість вугілля перевищувала у 2 рази ринкову вартість, й воно не відповідало заявленій якості та класифікації.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура та ГУ Нацполіції у Львівській області, пише DailyLviv.com.

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому директору  одного із комунальних підприємств Яворівського району. Йому інкримінують розтрату майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Як встановили правоохоронці, у 2022 році виконувач обов’язків директора одного з комунальних медичних закладів Яворівської міської ради, зловживаючи службовим становищем, вчинив розтрату бюджетних коштів на загальну суму майже 1150 тисяч гривень під час закупівлі вугілля для опалення лікарні. Між комунальним підприємством та товариством було укладено договір про постачання кам’яного вугілля для опалення закладу на суму понад 2 млн грн.

Читайте також: На Яворівщині підприємець привласнив 3,5 млн грн бюджетних коштів

Однак, підозрюваний, бувши уповноваженою особою перед укладенням договору не провів цінового дослідження ринкової вартості вугілля. Також останній проігнорував той факт, що комерційна пропозиція суб’єкта господарювання перевищувала у 2 рази ринкову вартість, а саме вугілля не відповідало заявленій якості та класифікації.

Внаслідок цього комунальному підприємству завдано збитків на суму  понад 1 млн грн.

Слідчі дії тривають, за клопотанням прокурора накладено арешт на майно підозрюваного.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Яворівського РВП ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, на Львівщині оборонне підприємство втратило 700 тисяч через махінації на закупівлях. 46-річний службовець підприємства закупив неякісні комплектуючі на виробництво.

Також, поліція повідомила про підозру директору підрядної організації та керівнику одного з управлінь Стрийської міської ради, які привласнили на ремонті стадіону майже 520 тисяч гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів