На Львівщині оборонне підприємство втратило 700 тисяч через махінації на закупівлях

14:32 3 жовтня 2023 р.

Фото до новини

. 46-річний службовець підприємства закупив неякісні комплектуючі на виробництво.

Про це інформує поліція Львівщини, пише Dailylviv.com.
 
Зловмисника, службова недбалість якого спричинила тяжкі наслідки, викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно з контррозвідниками Управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.
 
Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, майстер контрольного відділу технічного контролю одного зі стратегічно важливих об’єктів Львівщини під виглядом дороговартісних деталей приймав на баланс комплектуючі, які значно дешевші, аніж зазначені в закупівлі.
 
Внаслідок таких дій державі було заподіяно збитків на майже 700 тисяч гривень, а підприємство оборонної промисловості отримало запчастини до військової техніки, які унеможливлюють їх використання за призначенням.

За даними слідства, підприємство отримало продукцію, яка по факту не відповідає технічним та якісним характеристикам, що заявлені в тендері.

Встановлено, що він повинен був оформити протокол вхідного контролю про невідповідність продукції, натомість – підписав видаткову накладу та передав комплектуючі на виробництво.

ДБР передало ЗСУ гелікоптер, який екскерівництво Мотор Січі намагалось приховати

Львівський завод виготовляв для росії комплектуючі до гелікоптерів: конфісковано активи на $5,5 млн

Посадовиця Стрийської міськради разом з підрядником на ремонті стадіону вкрали півмільйона грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів