Друг сім'ї з Франції зруйнував її: трагічні наслідки смертельної ДТП на Львівщині (відео)

10:24 8 квітня 2021 р.

Фото до новини

Громадянин Франції, який влаштував жахливу ДТП на Львівщині, переховується від правосуддя за кордоном.

У липні 2020 року в цій аварії загинуло дві сестри - 13-річна Юлія та 16-річна Майя. Тепер же мама дівчаток намагається домогтися справедливості. Про це йдеться в сюжеті ТСН, пише Dailylviv.

Наталія Тройнюкова, мама дівчаток, після того дня залишила кімнату дівчаток недоторканою. Навіть ліжко, яке в поспіху не застелила, у неї немає сил прибрати. 16-річна Юля мріяла стати художницею, а 13-річна Майя робила успіхи у музиці.

Того ранку сім'я вирішила поїхати у відпустку в Карпати, щоб змінити обстановку після тривалого карантину. За кермом був друг сім'ї - француз Рашид Амані. Здавалося б, нічого не віщувало біди.

"Останнє, що я подумала, що ось як усе добре", - згадує мама дівчаток.

Аварія трапилася вдень на Львівщині. Амані пішов на обгін і, вилетівши на зустрічну смугу, зіткнувся з фурою. У дівчаток, що сиділи ззаду, просто не було шансів. Авто розірвало навпіл.

Молодша Майя померла в лікарні через кілька годин, а Юлю санавіацією доставили до Києва і боролися за її життя 42 дні. Сама Наталія в аварії майже не постраждала, а водій-француз був госпіталізований.

"Я його бачила відразу після аварії, в лікарні. Він не просив вибачення", - говорить Наталія.

Через два дні після ДТП його вивезли з України. Адже підстав для затримання винуватця аварії в той момент у правоохоронців ще не було.

Антон Геращенко, заступник голови МВС, каже, що було отримано звернення від посольства Франції про те, що Амані потрібне термінове лікування на батьківщині. Тепер же вимагати видачі француза неможливо, оскільки згідно з конституцією Франція своїх громадян не видає.

Тепер є два шляхи: або Амані добровільно приїде в Україну для проведення слідчих дій, або Україна буде вимагати, щоб його судили у Франції.

"Ми підемо за конвенцією: або видавайте, або залучайте до відповідальності. Тому якщо у нас не вийде залучити до відповідальності в Україні, ми зробимо все можливе, щоб залучити його до відповідальності у Франції ", - розповідає генпрокурор України Ірина Венедиктова.

Мама дівчаток хоче домогтися справедливості, адже та аварія зруйнувала її життя, життя батька дівчаток, їх бабусі. Бабуся Людмила не змогла пережити цю трагедію і померла з туги. 

Смертельна ДТП під Бродами, в якій загинули дві дівчини: подробиці і прізвища

На Бродівщині - зіткнення трьох автомобілів. П'ятеро травмованих

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів