До оперативного резерву ЗСУ зараховано понад 100 тисяч учасників війни

22:30 1 листопада 2016 р.

З метою збереження потенціалу підготовлених бійців, котрі набули бойового досвіду й звільняються з військової служби за призовом під час мобілізації, внесено зміни до закону «Про військовий обов’язок і військову службу»

До оперативного резерву бойових військових частин Збройних Сил України зараховано понад 100 тисяч резервістів з бойовим досвідом. Про це повідомив сьогодні, 1 листопада, у прес-центрі міністерства оборони України під час брифінгу з питань оборонного та мобілізаційного планування начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України – полковник Михайло Щербина.

За його словами, з метою збереження потенціалу підготовлених бійців, котрі набули бойового досвіду й звільняються з військової служби за призовом під час мобілізації, внесено зміни до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» (№265-VIII від 19 березня 2015 року), якими передбачено їх обов’язкове зарахування на особливий період до оперативного резерву першої черги. Полковник Михайло Щербина зазначив: «На виконання вимог закону, впродовж 2015-2016 років організовано зарахування до оперативного резерву бойових військових частин понад 100 тисяч військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, які звільняються в запас і не виявили бажання укласти контракт на проходження військової служби у Збройних Силах України». 

Він також поінформував, що з початку 2016 року, відповідно до Плану підготовки резервістів Збройних Сил України у 2016 році, розпочато проведення циклу навчальних зборів з резервістами оперативного резерву бойових бригад (полків). Масштабні навчальні збори з резервістами проведено в десяті бойових військових частинах з залученням до підготовки понад 10 тисяч резервістів.

Особливістю проведення цих зборів є залучення до кожної бригади понад тисячі резервістів одночасно. Завершенням зборів стало проведення бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою, в яких взяли участь підрозділи, екіпажі, сформовані як із діючих військовослужбовців, так і резервістів.

Крім морального задоволення, по закінченню зборів резервісти одразу отримають грошову виплату в сумі від 1000 до 1500 гривень, а наприкінці року – ще й винагороду від 1600 до 3100 гривень у залежності від військового звання. За кожним працюючим зберігається робоче місце та заробітна платня на період зборів.

Наступного року сплановано збільшити обсяги підготовки резервістів та покращити якість проведення зборових заходів. Полковник Михайло Щербина підсумував.: «У відповідності до отриманого досвіду проведення шести черг часткової мобілізації та застосування Збройних Сил в антитерористичній операції 27 липня 2016 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №474 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України №607 від 12 листопада 2014 року», якою удосконалено структуру військового резерву людських ресурсів, забезпечено комплектування людськими ресурсами стратегічних резервів, військових частин територіальної оборони». 

Про це повідомили сьогодні, 1 листопада, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів